A gazdaság jó helyzete teszi lehetővé

2022.02.04. 14:00

Hamarosan megkapják a 13. havi nyugdíjat - Vasi országgyűlési képviselők a pluszjárandóságról

Várhatóan február 9-én kezdik el kézbesíteni a postások a 13. havi nyugdíjat, míg a bankszámlákra 11-én utalják a plusz egy havi járandóságot. Vas megye országgyűlési képviselői arra emlékeztetnek: mindezt a gazdaság jó helyzete teszi lehetővé.

Vas Népe

Forrás: VN

Rövid időn belül harmadszor kapnak extra juttatást a nyugdíjasok: tavaly novemberben érkezett a 80 ezer forintos prémium, januártól 5 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, most februárban pedig a már megelemelt illetményük kétszeresét kapják meg a szépkorúak. 

 

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője lapunknak úgy fogalmazott: ez közös siker, a magyar emberek munkájának az eredménye. – A jó válságkezelésnek és a gazdaság sikeres újraindításának eredményeképpen tavaly közel hétszázalékos volt a gazdaság növekedése, örülök, hogy ebből idős honfitársaink is részesülnek – fűzte hozzá. 

 

V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője megerősítette: mivel a kormány gazdaságpolitikája sikeresnek bizonyult, az elsődleges tervekkel ellentétben már most februárban lehetővé vált, hogy a korábban elvett 13. havi nyugdíjat teljes egészében visszakapják az érintettek. Emlékeztetett: a 13. havi nyugdíjat az a Bajnai Gordon vette el, aki most ellátja tanácsokkal Márki-Zay Pétert. A baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig egy podcast során a 13. havi nyugdíj visszavezetését egyszerűen böszmeségnek nevezte. 

 

– Nem kérdés, hogy az ő hatalomra való visszakerülésük kapcsán mi vár a nyugdíjasokra. Ők elvették, mi visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat. Ha még egyszer hatalomra kerülnének, még egyszer elvennék – húzta alá. Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője szerint a 13. havi nyugdíj viszszavezetése is bizonyítja, hogy a Fidesz-KDNP megbecsüli a szépkorúakat. Felidézte, Márki-Zay Péter számtalanszor támadta a 13. havi nyugdíjat.

 

 Hangsúlyozta: Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt. Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra. Magyarországon a lakosság negyede idős ember. Mintegy két és félmillióan jogosultak nyugdíjra. Ellátásukra idén több mint 3900 milliárd forintot fordít az állam, a plusz egyhavi nyugdíj pedig 371 milliárd forintba kerül. 

 

Mint ismeretes, Orbán Viktor december 7-én írta alá a 13. havi nyugdíjról szóló rendeletet, majd közösségi oldalán is beszámolt arról, idén minden nyugdíjas megkapja a baloldal által elvett teljes 13. havi nyugdíjat. Köszönhetően annak, hogy a gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt jártunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!