Februárban is minden héten oltási akció

2022.02.09. 07:00

Kiderült, hogy mi motiválta legfőképp az oltás beadására az embereket - Mutatjuk!

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében februárban is minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton oltási akciót szerveznek a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben.

Vas Népe

Fotó: Mészáros János

Egy csehországi utazási technológiai vállalat arra volt kíváncsi, a már oltottakat mi motiválta legfőképp az oltás beadására, illetve mi lehet a hajtóerő azoknál, akik még csak fontolgatják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. A hazánk bevonásával készült reprezentatív kutatásukból kiderül: a legfőbb motiváció valamennyi országban az egészségünk megőrzése volt, míg a fő mozgatórugó a nem oltottak körében az oltakozásra a szabad mozgás és utazás lehetősége.

 

 Részletezték: az életkor előrehaladtával válik az egészség a döntő szemponttá, 30 évnél van egy határvonal, ami alatt a szabad utazás lehetősége a fő motivációs szempont, felette pedig az egészség. A huszonévesek 43 százalékát a szabad mozgás sarkallta a koronavírus elleni védőoltás felvételére, és csak 29 százalékukat motiváltak egészségügyi okok. A harmincas korosztályban minden második embert, a negyvenes korosztály 65 százalékát, az ötveneseknél pedig 10-ből 7 főt az egészség sarkallta az oltakozásra. Az oltatlanok közel 80 százaléka elzárkózik a vakcina felvételétől. Az első, de akár a negyedik adag vakcina felvételére is lesz lehetőség időpontfoglalás és regisztráció nélkül a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben az újabb oltási akcióban.

 

Februárban minden csütörtök és péntek délután 14.00–18.00 óráig, szombaton 10.00–18.00 óráig lesz oltási akció a szombathelyi és a sárvári kórházban, továbbá február 10-én, csütörtökön 12.00–16.00 óráig a körmendi kórházban, 14.00– 18.00 óráig pedig Kőszegen és Vasváron az Egészségházban, Szentgotthárdon pedig a Hunyadi úti rendelőintézetben. Február 11-én, pénteken 8.00– 12.00 óráig lehet oltakozni még Szombathelyen a MÁV Rendelőben, 12.00–16.00 óráig a celldömölki kórházban, 14.00–18.00 óráig a kőszegi Egészségházban. 

 

A vasi oltási munkacsoport azt javasolja, mindenki vigye magával személy igazolványát, tajkártyáját, második oltás esetén az oltási lapját, első, harmadik és negyedik oltás esetén a hozzájáruló nyilatkozatot: a koronavirus.gov.hu-ról letölthető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!