Kormányzati támogatás

2022.02.25. 11:30

Megújult a Savaria-iskola épülete, többéves fejlesztési ciklus ért véget

Többéves fejlesztési ciklus végére ért a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium: előbb a kollégium, majd az iskola újult meg kormányzati támogatással. A hivatalos átadót csütörtökön tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

Dr. Hende Csaba köszöntőjében kiemelte: a kormány tíz év alatt több mint egymillió munkahelyet teremtett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Nyílászárókat cseréltek, tetőés hőszigeteltek, napkollektoros rendszert telepítettek – az energetikai korszerűsítés révén esztétikusabbá, takarékosabban fenntarthatóbbá is vált a több mint 50 éves épület. Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az intézmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy munkára kész és képzett fiatalok kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Erre nagy szükség is van, mert ma már a munkaerőhiány és nem a munkanélküliség okoz gondot. 

 

Hozzátette: a kormány beváltotta ígéretét, tíz év alatt több mint egymillió új munkahelyet teremtett. A szakképzés átalakításának fontosságáról és szükségességéről beszélt Magyar Zita, a Nemzeti Szakképző és Felnőttképző Hivatal elnöke is. Szentgyörgyvári Róbert, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója megerősítette, szükség volt a beruházásra, ez volt a legrosszabb állapotban lévő tagintézményük. Sümegi Tamás iskolaigazgató megjegyezte: a fejlesztésnek köszönhetően javultak a tanítás és a tanulás feltételei. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!