Vas Népe jótékonyság

2022.02.18. 11:30

Nem kell ünnep a segítséghez - A jótékonyság folytatódik: átvették támogatottjaink az utalványokat

Adventi jótékonysági akcióban öszszesen 3 500 443 forintot adtak össze olvasóink. A kedvezményezett családoknak több mint 1 166 000 forintot utaltunk, ezenkívül a napokban egy-egy 50 ezer forintról szóló Media Markt-utalványt is kaptak a Family Center felajánlásából.

Merklin Tímea

20211202 Jánosháza Autóbaleset miatt egy hónapja elvesztette édesanyját, Máthé Bence, aki 2022. január 1-én lesz 7 éves. Az édesapjával nincs, és nem is volt kapcsolata. A nagynénje vette magához a férjével négy saját gyermekük mellé. Az elhunyt fiatalasszony nővére, Barátné Máthé Erika, aki ápolónő egy otthonban, a férje gyári munkás. Elkél a segítség. Bence írt a Jézuskának levelet: laptopot és elektromos rollert szeretne karácsonyra. fotó: Szendi Péter (SZP) Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

 Ez utóbbi adomány átvételére Jánosházáról a hétéves Máthé Bence, az édesanyját autóbalesetben elveszített kisfiú nevelőszülei (nagynénje és nagybátyja) érkeztek. Baráth né Máthé Erika köszönetet mondott a támogatásért, hozzásegíti őket egy szárítógép vagy egy új gáztűzhely megvásárlásához. A Bencével héttagúra bővült családban mindennap mosnak, öt gyermekre és két felnőttre, a szárítógép megkönnyítené az életet. Körülnéznek, mi mennyibe kerül, és aszerint döntenek.

 

 Stieber Zsombornak az édesapja, Stieber Béla vette át szerkesztőségünkben az 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt. Zsömi GoPro kamerára vágyik, amit a biciklizéshez használ majd, a sportolás közbeni eseményeket rögzíti, ehhez jól jön az összeg. Tizenkét éves fiáról azt mesélte még: utolsó találkozásunk óta is előszeretettel kísérletezik a konyhában: palacsintával, lángossal, sőt már saját készítésű szalagos fánkkal is meglepte az apukáját. Az ajándék laptopot azóta is használja, a horgászfelszereléssel meg alig várja a tavaszt. 

Stieber Zsombor kamerát szeretne – ehhez jól jött a támogatás 

Forrás: Cseh Gábor / Cseh Gábor

Keresztes Vida édesanyjától, Magyar Emesétől megtudtuk, a 16 éves fiú nagyon örült az utalványnak, de megfontolt, még nem tudja, mit vesz az ötvenezer forintból, egyelőre gondolkodik, tervezget. 

Keresztes Vida még nem döntötte el, mire költi a pénzt

Forrás: Szendi Péter / Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!