Tiszta vizet a pohárba

2022.02.22. 18:43

Nem szűnik meg a körmendi kórház

Parlamenti felszólalásában hozta elő Bana Tibor, független parlamenti képviselő, az ellenzéki összefogás jelöltje a körmendi kórház ügyét a napokban, miszerint az intézményt a megszűnés fenyegeti.

Vas Népe

Ennek kapcsán megkerestük V. Németh Zsolt, miniszteri biztost, a kormánypárt országgyűlési képviselőjét, aki cáfolta az állítást. 

 

- A választási kampány, a hasznosság látszatának fenntartása sem lehet mentség arra, ha valaki egy világjárvány idején kórházbezárással riogat- fogalmazott V. Németh Zsolt, majd felidézte, hogy a körmendi kórházban az elmúlt években egymilliárd forintos fejlesztések voltak, a többi közt korszerű diagnosztikai és terápiás eszközökkel szerelték fel, aminek köszönhetően az intézmény- a járóbeteg szakrendelések mellett - alkalmassá vált egynapos sebészet és krónikus belgyógyászat működtetésére. Ez utóbbi két ellátás - a COVID járvány miatti ideiglenes vezénylések miatt - szünetel. 

 

A képviselő leszögezte, hogy amíg a szombathelyi kórházban emberfeletti munkával életekért küzdenek, addig egy politikus ezt a helyzetet ne használja politikai haszonszerzésre. A DK, MSZP és egyéb pártok képviselőjelöltje csak azt folytatja, amit a járvány idején tőlük megszokhattunk - ahol tudják, akadályozzák a védekezést- mutatott rá V. Németh Zsolt és arról is biztosított, hogy az ellátás a veszélyhelyzet elmúltával, a humán háttér megteremtésével biztosított lesz. 

 

- Isten ments, hogy azok akarják megmenteni a körmendi kórházat, akiknek miniszterelnök-jelöltje fizetős egészségügyet, orvos nélküli szülészetet, indiai szemműtéteket akar, akiknek DK-s egészségpolitikusa a kórházak 45%-át bezáratná. Egy DK-s jelölt ez utóbbitól megkérdezhette volna a felszólalása előtt, hogy a körmendi köztük van-e- zárta szavait a fideszes politikus.

 

Bana egyébként visszautalt a korábbi szülészet bezárására is. Mint ismert, az, hogy megszűnt az osztály, egyrészt az indokolta, hogy akkoriban csökkent a gyermekvállalási kedv, másrészt pedig sok körmendi kismama döntött úgy, hogy inkább valamelyik közeli település kórházában szüli meg a gyermekét. Ezáltal a szülészet fenntartása gazdaságilag jelentős veszteséggel járt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!