Labdarúgás

2022.02.07. 23:24

Peches Haladás-vereség a Nyíregyháza ellen - fotók

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán balszerencsés vereséget szenvedett. A vasiak büntetőt is hibáztak.

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus 1-2 (1-2). Szombathely, 533 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Oláh.

HALADÁS: Rózsa – Kállai (Tóth-Gábor, 57.), Devecseri, Németh M., Bosnjak  – Tóth Máté (Tarján, 66.), Kiss B. Szekér Á., Doktorics – Lencse, Tóth Milán (Horváth R., 76.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS: Fejér – Szabó B., Gengeliczki, Papucsek, Jánvári –.Vass P. (Kovács Á., 78.), Sigér Á., Márkus, Hamed (Debreceni, 70.) – Zamostny (Gresó, 90.), Novák.  Vezetőedző: Feczkó Tamás

 

1. perc: Mindössze 40 másodperc telt el a meccsből, amikor Doktorics futott el a bal oldalon, beadását Kiss Bence hat méterről a jobb felső sarokba fejelte (1-0).

14. perc: Gyors hazai kontra, Kiss Bence passzolt a jobb oldalon felfutó Tóth Mátéhoz, a középpályása egy csel után 12 méterről lőtt, de Jánvári szögletre vágta a a bal sarokba tartó labdát.

18. perc: Sigér jobbról leadott lövése a felső lécről vágódott ki, a középen érkező Hamed három lépésről a jobb sarokba gyömöszölte a labdát (1-1).

22. perc: Novák hét méterről, fordulásból leadott lapos lövését tolta bravúrral szögletre Rózsa.

26. perc: Hamed lövése éppen Sigér elé került, a középpályás hét méterről a védők között a kapu közepébe továbbított (1-2).

68. perc: Lencse kapott labdát a tizenhatoson belül, ahol hátulról buktatták. A büntetőt Tóth Milán a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarok mellé helyezte.

 

A Haladásban hiányzott a műtét utáni rehabilitációját végző Délczeg Gergely, a nyitófordulóban Győrött bokasérülést szenvedett Csilus Tamás és a beteg Holdampf Gergő. És szintén nem játszhatott Guzmics Richárd sem, a védőnek a pénteki edzésen sérült meg a bokája. A helyszínen tekintette meg a mérkőzést az U21-es válogatott szövetségi edzője Gera Zoltán.

 

Álomszerűen kezdte a mérkőzést a Haladás, az első támadásából megszerezte a vezetést. A folytatásban is a vasiak futballoztak jobban, igaz, a vendégek is vezettek néhány veszélyes támadást. Tóth Máté révén a vasiak szerezhettek volna újabb gólt, ám egy szerencsés találattal a vendégek egyenlítettek. Változatos volt a meccs, majd egy védelmi hiba után már a nyíregyháziak vezettek. A fogvacogtató hidegben jó iramú, változatos meccset vívtak a csapatok. 

 

A hazaiak védelme meglehetősen bizonytalan volt, a nyíregyháziak többször is helyzetbe kerültek. Szünet után a hazaiak rátettek egy lapáttal, de a vendégek védelme jól állt a lábán. A játék ezzel együtt a vendégek térdelén folyt, egykapuzott a hazai csapat. Könnyen egyenlíthetett volna, de Tóth Milán büntetőt hibázott. A hazaiak mentek előre az egyenlítő gólért, de az ellenfél tizenhatosa előtt sokat hibáztak.

 

A Haladás helyzetei alapján akár nyerhetett is volna, peches vereséget szenvedett, szinte saját magát verte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!