Sminktippek fotózásra

2022.02.07. 20:00

Profi sminkest kértünk meg, hogy adjon tanácsokat a Tündérszépek jelentkezőinek - videó

A Mediaworks Hungary Zrt. idén ismét megrendezi a Tündérszépek nevet viselő országos szépségversenyét, amelyre továbbra is várjuk a jelentkezőket. Kedvcsinálás gyanánt ezúttal sminktippeket osztunk meg leendő versenyzőinkkel. Tanácsainkat megfogadva a versenyzők csak úgy ragyognak majd a kamerák előtt.

Polgár Patrícia

Kiss Viktória sminkes ad tanácsokat azoknak a lányoknak, akik indulnak a Mediaworks negyedszer meghirdetett országos szépségversenyén.

Fotó: Horváth Balázs

2022-ben már negyedik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre december 15-étől jelentkezhetnek a 18–29 év közötti hölgyek. A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a Tündérszépeket – egyebek között egzotikus utazás két fő részére és értékes mobiltelefonok is megtalálhatók a nyeremények között.

 

 Jelentkezésedet a www.tunderszepek.hu internetes felületen várjuk. A megyei fordulóból négy lány (a zsűri döntése nyomán három, valamint a legmagasabb értékelést kapott közönségkedvenc) jut tovább a regionális fordulóba, ahonnan az országos döntőbe vezet az út. A jelentkezők számára lapunk profi fotóst biztosít portfóliójuk elkészítéséhez, de akár saját fotósorozattal is jelentkezhetnek a szépségek. 

 

A tökéletes megjelenés eléréséhez korábban adtunk már frizuraötleteket Tündérszépeinknek, ezúttal Kiss Viktória kozmetikus sminktippjeit osztjuk meg a hölgyekkel. 

 

Viktória szerint abban az esetben, ha valaki nem engedheti meg magának, hogy a verseny miatt profi sminkeshez forduljon, vagy csak szimplán magának szeretné elkészíteni a sminkjét, pár egyszerű lépéssel csodálatos külsőt varázsolhat magának. A kozmetikus, sminkes elmondta: a megtisztított, előkészített arcbőrre első lépésként egy, a bőr színével megegyező alapozó használata ajánlott. Nevéből is adódóan ezzel adhatják meg a smink bázisát – később, a további lépések során erre lehet építeni a smink többi elemét. Egy, szintén a bőrszínnel megegyező, esetleg színtelen porpúder felvitelével remekül fixálható az alap. 

 

Ha az első lépések megtörténtek, jöhet a szemöldök formázása. Ezzel kapcsolatban Viki arra int, hogy a szemöldök színe ne térjen el radikálisan a hajszíntől – így érhető el a legkiegyensúlyozottabb hatás. 

 

A szem és a szemkörnyék nagyon fontos – Viki azt ajánlja, a szemöldök színe ne különbözzön radikálisan a haj színétőlForrás: Horváth Balázs

– A szemhéj árnyalásánál fontos arra figyelni, hogy három színnel dolgozzunk: a belső szemzughoz mindig egy világos árnyalatot szoktunk felvinni, a szemhéj közepére egy középsötét színt, míg a külső szemzugba egy sötétebb árnyalatot – tanácsolja a sminkes. Ezzel együtt megjegyzi, hogy fotózásra érdemes a hétköznapinál erősebb sminket készíteni, hogy a fotó jobban vissza tudja adni a megjelenést. Mint mondja, a szemsmink feldobható egy ütős csillámpor vagy nagyon pigmentált festék használatával. Ezt követően a szemhéjra kerülhet még tusvonal, illetve a szempilláknak azok spirálozásával adhatunk hangsúlyt. Az arc éleit bronzosító precíz felvitelével adhatjuk meg. 

 

Ha kész a smink, a minél hosszabban tartó hatás elérése érdekében sminkfixáló használatát is javasolja Viki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!