Visszatekintő

2022.02.27. 19:00

Szekrénynek csapta ovis társát, thaiföldi kalandok, aggódó kárpátaljaiak - ez történt az elmúlt héten Vas megyében

Ezúttal is összegyűjtöttük az elmúlt hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Balázs Doktor Tímeáék maradnak a helyükön, hiszen az időseket nem hagyhatják magukra.

Nekicsapta a szekrénynek az ovis kislányt - Csoporttársa bántalmazott egy gyereket az egyik szombathelyi óvodában

 

Egy olvasónk, Antal Csaba kereste fel szerkesztőségünket panaszával. A férfi egy négyéves kislány édesapja, a gyermek az egyik szombathelyi óvodába jár. A szülők a közelmúltban egy másik csoportba kérték a gyermek átvételét, miután az egyik csoporttársa bántalmazta. A fenntartó szerint az óvodában nem történt rendkívüli esemény. A cikket ITT olvashatja! 

Antal Csaba számára az egyetlen elfogadható megoldást az jelentené, ha a lányukat bántó fiú nem járna többé abba az óvodába

Forrás: Cseh Gábor

Thaiföldi egyetem, szabadon mászkáló varánuszok: egy kőszegi lány mindennapjai Bangkokban

 

Schlögl Dóra januártól az egész Ázsiában nívósnak számító Asian Institute of Technology-n folytatja tanulmányait. A kőszegi egyetemista lapunk érdeklődésére mesélt a beutazás nehézségeiről, az érdekes helyi gasztronómiáról, a mindennapjairól, hogy milyen európai lányként Thaiföldön élni. A továbbiakat ITT olvashatja! 

Schlögl Dóra remekül érzi magát Bangkokban. Egzotikus környezetben tanulhat. Háttérben a campus egy része

Forrás: VN/Schlögl Dóra

Magas biztonsági kockázatú rab a Szombathelyi Járásbíróság előtt 

 

Inkább a biztos másfél évet választotta a súlyos testi sértéssel vádolt férfi, mint a bizonytalan kimenetelű tárgyalást, ahol a felmentéstől a többéves elzárásig bármi megtörténhet. Kattintson a folytatáshoz IDE!  

Magas biztonsági kockázatú rab a bíróság előtt

Forrás: Unger Tamás

Új játékost igazolt a Haladás: Stieber András Szombathelyen folytatja 

 

A 30 éves középpályás másfél éves szerződést írt alá a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatával. Pályafutása alatt megfordult az angol elsőosztályú Aston Villa U-18-as együttesénél és tartalékcsapatánál (U23) is. További karrierjéért kattintson IDE

Séllei Árpád köszöntötte Stieber Andrást 

Forrás: haladas.hu

Tankokat szállító kamionok lépték át az osztrák-magyar határt Kőszegnél 

 

Ausztria felől (kamionon) érkező tankokat észleltek Kőszeg határában, amelyeket szállítottak tovább. A fotó ITT érhető el!  

 

Dohánybolt üzemeltetője verekedett össze a vásárlóval az egyik Vas megyei településen 

 

A Körmendi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 324.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, kötelezte továbbá 27.340 forint bűnügyi költség megfizetésére. További részleteket ITT olvashat! 

Forrás: Illusztráció

A béke üzenetével indult útnak Velemből Moszkvába, az egykori katona, Kónya Péter, Szombathelynél azonban fel kellett adnia 

 

A béke üzenetével a szívemben elindulok Moszkva felé, Putyinhoz – írja az a magyar katona, aki gyalog vágott neki pénteken délután az útnak. Szombathelyig jutott. A nem mindennapi vállalkozás történetét ITT olvashatja! 

 

Aggodalom: Vas megyében is azonnal gyűjtés kezdődött - Akinek családja van, nehezebben indul útnak Ukrajnából 

 

Két Kárpátaljáról származó, évek óta Magyarországon élő embert: egy színészt és egy fizikust kérdeztünk az ukrán háborúról. Adománygyűjtés kezdődött. Az ukrajnai háború innen sok száz kilométerről is szörnyű és fájdalmas, képzelhetjük, milyen lehet az ott élőknek vagy azoknak, akik ott születtek vagy valaha ott éltek, nekik Ukrajna nem egy szomszédos ország, hanem a hazájuk. A folytatás ITT érhető el! 

 

Horváth László Rudolf átveszi Fendrik Tamás adományát 

Forrás: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!