400 aláírás gyűlt össze

2022.02.01. 16:33

Tiltakoznak a lakók - A Parkerdő Lakóparkban élők a szombathelyi polgármesterhez fordultak - videó

Otthonuk nyugalmát féltik és életminőségük romlásától tartanak a Parkerdő Lakókertben és környékén élők, miután kiderült: 96 lakásos társasházegyüttes épül a Parkerdei és a Homok utca közötti területre. A civilek most a polgármestertől remélnek és várnak megoldást – ezt aláírásukkal is kifejezték.

VN

Kremser Csaba, a Parkerdő Lakókertben élők érdekében aláírásgyűjtést kezdeményezett

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Korábban közösségi oldalán jelentette be Kremser Csaba, a Parkerdő Lakókertben élők érdekében aláírásgyűjtést kezdeményez a tervezett beruházás ellen. 

 

– Van idő, amikor nevén kell nevezni a dolgokat. Amikor ki kell állni az abszurditás ellen, amikor nem szabad engedni, hogy egy szűk elit bármit megtehessen az extraprofit reményében. Hiszem, hogy egy fecske is csinálhat nyarat! – fogalmazott a rendszeresen videós összeállításokkal jelentkező, ismert szombathelyi férfi. Két nap alatt mintegy négyszázan írták alá a petíciót, amelyben azt kérik a polgármestertől: a jelenlegi hatszor 16 lakásos társasházról kétszer 16 lakásos társasházra csökkentse a beruházás méretét, kötelezze a kivitelezőt egy, a lakóparktól független elektromos- és csatornahálózat használatára, valamint a gépjármű infrastruktúra - különösen a Kárpáti-Homok-Bartók kereszteződés - fejlesztésére.

 

Kremser Csaba kedden személyesen adta át a tiltakozó nyilatkozatot Nemény András polgármesternek a Parkerdei és a Homok utcák közötti területre tervezett beruházás ellen. Előtte a sajtót arról tájékoztatta, ez egy száz százalékban civil összefogáson alapuló, pártpolitikától mentes akció. Tapasztalataik szerint az elmúlt években, ahogy egyre többen költöztek a környékre, a víznyomás jelentősen lecsökkent otthonaikban, az áramkimaradások pedig heti rendszerességűvé váltak. 

Attól tartanak, a tervezett 96 lakás olyannyira leterhelné az infrastruktúrát, hogy az már az életminőségük romlásához vezetne. Hangsúlyozta, nem azt kérik, hogy semmi ne épüljön a területre, hogy ne költözzenek még többen a környékre, csak csökkentség a lakások számát és teremtsék meg a szükséges feltételeket. – Szeretnénk, ha a polgármester a megoldások, és nem a kifogások embere lenne, meghallaná a városban élők gondjait és jó megoldást találna arra, hogy ne jusson az egykor nyugodt, természetközeli városrész a Minerva lakópark sorsára. Szeretnénk, ha a polgármester a nagyberuházók helyett a városban lakókat képviselné – fogalmazott Kremser Csaba, aki egyúttal figyelemfelhívásnak is szánta az akciót, hisz bármikor, bárhol kialakulhat hasonló helyzet a városban. 

 

Nemény András polgármester azt mondta: a jogszabályi kereteken belül a falig elmegy az ügy megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!