Tíz éve szól

2022.03.12. 07:26

A toronyi harangjáték kapcsán jelentette fel Balassa Péter Kovács György polgármestert

– A toronyi harangjáték kapcsán, a templomban annak idején, a szentmise után mondott beszéde miatt jelentette fel Balassa Péter, jobbikos politikus Kovács Györgyöt, a település polgármesterét – értesült lapunk.

vaol.hu

Forrás: torony.hu

Immár közel tíz éve hallgatják a toronyiak az ajándékba kapott templomi harangjátékot, ami néhány ott lakót – köztük Balassa Péter jobbikos politikust – zavar. Úgy tűnik, emiatt továbbra is feszültség van a településen, korábban részletesen írtunk a konfliktusról.  


Legújabb információink szerint a toronyi harangjáték kapcsán, a templomban annak idején, a szentmise után mondott beszéde miatt jelentette fel Kovács György polgármestert Balassa Péter. A jobbikos politikus erkölcsi kártérítést is szeretne kérni.



Az ügyben portálunk megkereste a polgármestert, aki megerősítette értesülésünket. Kovács György azonban a per lezárultáig nem szeretne nyilatkozni, ugyanis ez akár újabb támadási felületet adhat.


Mint arról a vaol.hu-n beszámoltunk, a harangjátéknak nem mindenki örül: 2021 nyárán Balassa Péter két szomszédjával dr. Székely János megyés püspöknél járt, a közbenjárását kérték, hogy szülessen kompromisszum a harangjáték ügyében, és csak naponta kétszer-háromszor szóljon, vasárnap pedig egyáltalán ne.



Kovács György polgármester tavaly ősszel aláírásokat gyűjtött a harangjáték megmaradásáért. Hatszázan támogatták a faluvezetőt. A polgármester az íveket leadta dr. Székely János, megyéspüspöknél. A harangjáték pedig azóta is szól a településen.
 


A valasztas.hu adatai szerint egyébként Balassa Péter az ellenzéki összefogás listáján a Jobbik színeiben a 31-ik helyen szerepel. A vasi politikusnak eszerint megvan az esélye arra, hogy az április 3-i országgyűlési választásokat követően – listán – bejusson a Parlamentbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!