Megemlékezés

2022.03.16. 11:30

Batthyány-szobrot avattak - Kásler Miklós miniszter rendkívül fontosnak tartja az emlékezést

A nemzeti ünnepen Batthyány-szobrot avattak a város központjában, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére és közreműködésével.

Pajor András

Fotós: Pajor Andras

– Batthyány Lajos volt az, aki össze tudta fogni egyetlen politikai akaratba a reform kor irányzatait, tekintélyét elfogadta Kossuth, Széchenyi és Deák is – emlékeztetett prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a mártír miniszterelnök sárvári szobrának avatásán. Az ünnepségen jelen volt az alkotó, R. Törley Mária szobrászművész is. Kásler Miklós régóta szívügyének tekintette, hogy hazánk első felelős miniszterelnökének szobrot állítsanak Sárváron.

 

 – Batthyány történelmünk egyik legragyogóbb személyisége volt, jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az első magyar or szág gyűlésben Sárvár képviselete hozzá kötődik, így azt gondoltam, itt kell neki emléket állítani. Ha elmennek a szobra előtt, olyan emberre emlékezhetnek, aki mindenben az emberséget, a jogot és az erkölcsöt képviselte – zárta beszédét a miniszter.

 

 A főtér Szent László-templom melletti területén, a Batthyány utca felőli oldalon kőposztamensen álló, díszmagyarral hosszított, kétszeres életnagyságú bronz mellszobrot Kásler Miklós és Kondora István polgármester leplezte le. A szobornál a miniszter és a polgármester után Ágh Péter országgyűlési képviselő, majd dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke helyezett el koszorút. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!