Támogatás

2022.03.18. 14:00

Bővülhetett a sárvári bölcsőde - A felújítás utáni fejlesztést sikeres pályázat tette lehetővé

A Cseperedő Bölcsőde felújítása után tovább bővült az intézmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 187 millió forintos támogatásból, az önkormányzat 18,6 millió forintnyi önrészt adott a beruházáshoz.

Pajor András

Kondora István, Varga Istvánné és Ágh Péter a bölcsődebejáráson

Forrás: PÁS

A pandémia miatt tavaly nem tudták felavatni az épületszárnyat. A több mint 200 millió forintos beruházást Kondora István polgármester társaságában most tekintette meg Ágh Péter országgyűlési képviselő.

 

 – Magyarország kormánya kiemelt feladatának tekinti, hogy támogassa a családokat, növelje a gyermekvállalási kedvet. Az elmúlt időszak családi adókedvezményei, a családvédelmi akciótervek és az otthonteremtési kedvezmények is mind ezt segítik. Egyre többen kötnek házasságot, és több gyermek születik. Így az ő ellátásukról is gondoskodni kell. Ezért örömteli, hogy Sárváron is megvalósulhatott ez a bölcsődei beruházás – hangsúlyozta Ágh Péter. 

 

Az újabb kormányzati támogatásnak köszönhetően egy csoportszobával, tizenkét bölcsődei férőhellyel nőtt az intézmény kapacitása. Ehhez kapcsolódóan akadálymentesített mosdóval, fürdetővel, raktárral bővült a bölcsődeépület. Elkészült egy új játszóterasz és játszókert is. – Folyamatosan érkeznek új gyermekek az intézményünkbe, és nagyon jó érzéssel tölt el bennünket, hogy nincsen várólista. Jelenleg hetven kisgyermek jár a bölcsődébe, és még jó páran csatlakozhatnak hozzánk – mondta Varga Istvánné intézményvezető.

 

 – Egy nagyon igényes bölcsődei részleg valósult meg, amelyért dicséret illeti a kivitelezőt és országgyűlési képviselőnket, Ágh Pétert is, akinek a lobbitevékenysége nélkül nem lett volna lehetőség arra, hogy egy évvel a régi épület teljes felújítása után még tovább is bővüljön az intézmény – mondta el a bejárás alkalmával Kondora István polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!