Együtt hatékonyak

2022.03.05. 15:30

Együttműködnek, így hatékonyan segítenek - Szombathely negyvennél több családot vár

Az annunciáta rendház egyik helyiségében most a háború elől menekülőknek gyűjt tartós élelmiszert a Színezd Újra Alapítvány. Más szervezetekkel összefogva segítenek.

Tóth Kata

Bodnárné Gombos Adrienntől megtudtuk: más szervezetekkel összefogva segítenek

Forrás: Szendi Péter

– Múlt pénteken indítottuk el az akciónkat. Civilek, vállalkozók sokan megmozdultak, érkezett pénz- és tárgyi adomány is a babaápolási felszereléstől a tartós élelmiszerekig. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a határon dolgozó karitatív szervezetek önkénteseivel. Csütörtök este az egyik kollégánk elindult egy autónyi szállítmánnyal, vannak viszont tárgyi felajánlások, amiket a városban tartunk. 

 

Információnk szerint negyvennél több családot vár Szombathely, a következő napokban őket szeretnénk segíteni. Együtt dolgozunk a Szent Márton Köpenye Alapítvánnyal, az egyházmegyei karitásszal és a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjával is. A szükséget szenvedő családokat támogatjuk. Most éppen a háború elől menekülőket, máskor az ország távolabbi részéből érkezőket, akik munkát vállalnak itt, és nincs ismeretségük, közösségük – hallottuk Bodnárné Gombos Adrienntől, az egyik alapítótól. 

 

Bodnár Pál az érkezett adományokat mutatja

Forrás: Szendi Péter

Amikor ott jártunk, éppen teát, élelmiszert ajánlott annak az édesanyának, aki Kárpátaljáról érkezett a három gyermekével – a karitász fogadta be őket. 

 

– Áldott jó emberek fogadtak minket Szombathelyen. A kislányom azt mondta: ha hazamegyünk, egy gyerekes családot mi is befogadunk. Nyugtatjuk őket abban a hitben, hogy visszatérhetünk, hiszen ott van minden, amit felépítettünk. Bízunk az Úrban, hogy visszasegít. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!