Zsúfolt parkolók

2022.03.16. 18:59

Elszállították a roncsautót - Parkolóhelyeket szabadít fel a közterület-felügyelet Szombathelyen - fotó

A közterület-felügyelet munkatársai a napi munkavégzésük során kiemelt figyelmet fordítanak a forgalomra alkalmatlan gépjárművekkel kapcsolatos intézkedésekre.

vaol.hu

Forrás: Szombathely.hu - facebook oldal

Március elején a közterület-felügyelők a járőrszolgálatuk ellátása során egy amúgy is zsúfolt lakótelepi parkolóban észleltek egy műszaki hibás gépjárművet. A Mazda Premacy típusú gépjármű műszaki érvényessége lejárt, valamint az új tulajdonos a jármű tulajdonjogában történt változást a Kormányablakban elmulasztotta bejelenteni, ezért a Kormányhivatal a forgalomból hivatalból ideiglenesen kivonta. A gépjármű a fentiek miatt forgalomra alkalmatlannak minősül - olvasható Szombathely város közösségi oldalán.

 

A járműre kihelyezett értesítő ellenére a tulajdonos a gépjárművet az észlelés napjától számított 10 napon belül nem szállította el, ezért a hatályos jogszabályok alapján a közterület-felügyelet a közterületről a gépjárművet szerződéses partnerének segítségével elszállíttatta. A gépjármű hatósági felnyitását végző közterület-felügyelők a jármű utasterében 90 darab, a SZOVA NZrt. parkolás-felügyelete által kiállított pótdíjfizetési felszólítást találtak.

Forrás: Szombathely.hu - facebook oldal

A közterület-felügyelet Szombathelyen a tavalyi évben közel 400 esetben intézkedett hasonló gépjárművek üzembentartóival szemben, ezzel számos parkolóhelyet szabadított fel, ezáltal is csökkentve a város lakóinak parkolási nehézségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!