Átadó és bejelentés

2022.03.25. 07:00

Hatmilliárdos tervek - Folytatják Szentgotthárd térségében az útfejlesztéseket

A Máriaújfalu és Farkasfa közötti felújított útszakasz ünnepélyes átadását tartották tegnap délután. Bejelentették azt is, hogy a munka folytatódik, a tervek szerint újabb szakaszok újulnak meg a térségben, megközelítőleg 6 milliárd forint értékben.

Tóth Judit

Most a Farkasfa és Máriaújfalu közötti szakaszt tették rendbe – erre is koccintott tegnap Kovács Márta, V. Németh Zsolt, Böröcz Miklós, Huszár Gábor és Vörös Gábor

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az ünnepélyes útátadón Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd kiemelte, hogy V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő lobbitevékenységének nagy szerepe volt abban, hogy az út elkészülhetett. A polgármester úgy véli, hogy turisztikai szempontból is kiemelkedő beruházás történt a térségben. 

 

– Évek óta hangoztatjuk azt a turisztikai gondolatot, hogy a Rába-völgyét össze kellene kötni a Zala-völgyével. Páratlan és különleges útszakaszt jelentene, ha elmehetnénk egészen a Kis-Balatonig, onnan délre fordulnánk, elérnénk a horvát–szlovén határra, ott bejárnánk a Muravidéket, aztán a Mura mentén végigkerékpároznánk az osztrák–szlovén határig, egészen Bad Radkersburgig. Onnan észak felé mehetnénk, és az úgynevezett Tűzhányók földjén feljönnénk egészen Feldbachig, majd a Rába vonalán visszajönnénk Szentgotthárd térségébe. Ez egy nagyszerű lehetőség lenne a túrázók számára. És kuriózum lenne nemcsak Magyarországon, hanem európai szinten is – mondta a polgármester, majd így fogalmazott: az az álláspontunk, hogy ne épüljenek külön kerékpárutak, hanem az alsóbbrendű utakat tegyük alkalmassá a minőségi kerékpározás számára.

 

 A felújított út ékes bizonyítéka annak, hogy ez egy nagyszerű szakasz ebből a szempontból is. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a projekt házigazdája, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendkívül jó munkát végzett.

 

 – Akármilyen sok pénz is jutott az utóbbi években a négyszámjegyű utakra, vannak elmaradások, hiszen nem lehet egyszerre minden igényt kielégíteni. Véleményem szerint nem az a jó módszer, ha mindenkinek adunk egy kicsit. Ha megvan a bizalom, akkor lehet tervszerűen ütemezni a felújításokat. Jó példa a Körmend és Ják közötti szakasz, amely több forrásból, több ütemben újulhatott meg. Ebben a térségben is a módszerességre törekszünk, folytatódnak a felújítások több milliárd forint értékben. Szentgotthárd és Felsőszölnök között 16 kilométeren, Szentgotthárd és Kétvölgy között pedig 9 kilométeren lesz felújítás, az idén a tervezés történhet meg ezekre a szakaszokra vonatkozóan. Böröcz Miklós, a Magyar Közút NZrt. Vas megyei igazgatója ismertette a beruházás részleteit. 

 

– Máriaújfalu és Farkasfa között 3,3 kilométeres útszakasz felújítását végeztük el a Magyar falu program 579 millió forintos támogatásából. Az út stabil, kilenc centiméteres aszfaltréteget építettünk – mondta. Végül Vörös Gábor szentgotthárdi önkormányzati képviselő köszönte meg a lobbitevékenységet és a minőségi munkát az érintetteknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!