A régi városi strand ügye

2022.03.10. 15:28

Hende Csaba: "A hozzám intézett kérést teljesítettem"

Teljesítette a közgyűlés kérését: a régi városi strand területének visszavásárlásának, a vállalkozói költségek megtérítésének, a parkoló tervezésének és építésének fedezetére megszerezte a kormány támogatását Hende Csaba - erről Nemény András polgármesternek szóló levelében írt a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Hende Csaba közösségi oldalán csütörtök délután tette közzé levelét, amiben felhívta Szombathely polgármesterének figyelmét a költségvetési forrásokkal való gazdálkodás szabályaira is. Mint fogalmazott: "(...) amelyek a kormányra és az önkormányzatra egyaránt vonatkoznak és amelyek miatt a közpénzzel kapcsolatos döntéseknek átláthatónak, közcélhoz kötöttnek, indokoltnak és megalapozottnak kell lenniük." 

 

A vállalkozó felmerült kiadásai, a tervezés költsége és egy feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása után állhat rendelkezésre az az adat, ami alapján a kormány határozatot tud hozni a forrás a biztosításáról - ezt is leszögezte Hende Csaba, aki végül emlékeztetett: a parkolási nehézségek megoldása önkormányzati feladat, ennek fényében különösen kedvező lehetőség a kormány ajánlatával élni. 

 

"Tisztelettel kérem Polgármester urat, ne engedje felmerülni az emberekben azt a gyanút, hogy az ügyet valójában sem Ön, sem az önkormányzat, sem pedig a vállalkozó nem kívánják megoldani, hanem mutyigyanús eredeti tervüket akarják véghez vinni" - fogalmazott levelében Hende Csaba, aki továbbra is bízik az 1500 civil aláírásával megtámogatott népakarat teljesítésében. 

 

Az országgyűlési képviselő a levélhez írt bejegyzésében arra is kitért: miután a parlamentben Pintér Sándor belügyminiszterrel összefutott, megtudta: a miniszter Nemény Andrásnak semmit nem ígért , és a kórház előtti parkoló ügye szóba sem került. 

 

A teljes posztot itt olvashatja: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!