Hosszúhétvége

2022.03.12. 14:00

Ilyen lesz a hosszú hétvége menetrendje - Közösségi közlekedés, forgalomelterelés az ünnepen

A nemzeti ünnepnek köszönhetően hosszú hétvégének örülhetnek a diákok és a munkavállalók.

A helyi és helyközi járatok ünnepi és munkaszüneti menetrend szerint közlekednek

Fotó: Foto: CSG

A négynapos ünnepi hétvégén módosul az üzletek nyitvatartása, a hétköznapitól eltérő menetrend szerint közlekednek a buszok és a vonatok, emellett a megye városaiban forgalomkorlátozások is lesznek az ünnepségek ideje alatt. Az élelmiszerüzletek többsége március 15-én lesz zárva, a hosszú hétvége többi napján a szokásos nyitvatartás szerint dolgoznak a boltokban. Egyes éjjel-nappali üzletek a saját nyitvatartási rendjüknek megfelelően akár az ünnepnapon is fogadhatnak vásárlókat. 

 

Az STKH Kft. a hulladékot március 14-én és 15-én a megszokott menetrend szerint elszállítja. A járatok az ünnepre való tekintettel korábban indulhatnak, ezért kérik, hogy az edényeket lehetőség szerint már előző este, de legkésőbb az ürítés napján 5 óráig helyezzék ki. Az ünnepi hoszszú hétvégén az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak tartanak nyitva. 

 

A MÁV–Volán-csoport járatain az ünnep miatt változik a közlekedés rendje. A vonatok március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. 

 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 12-én a szokásos szabadnapi, 13-án a munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint járnak. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság értesítése szerint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepi megemlékezésekkel kapcsolatban forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Szentgotthárdon március 14- én 18–18.45 óráig időszakosan lezárják a 7454-es számú út Felsőszölnök és Vasszentmihály közötti szakaszát.

 

 Sárváron a városi megemlékezés idejére március 14-én 10.35– 11.30 óráig a Batthyány utcát (a körforgalomtól) és a Várkerület utca Nádasdy-vár előtti szakaszát a Rákóczi Ferenc utca és a Malom utca találkozási pontjáig zárják le teljes szélességben. Szombathelyen március 15-én városszerte, egész délelőtt lezárásokra kell számítani: nem engednek járműveket 9–9.35 óráig a Sörház, a Hollán Ernő és a Kiskar utcákba; 9.25–9.45 óráig az Ady tér és a Petőfi Sándor utca vonalára; 9.45–10.35 óráig a Deák Ferenc utca és a 18-as Honvéd út, a Wesselényi, Szelestey, Petőfi, Kőszegi, Paragvári, Karinthy, továbbá a Liszt Ferenc utcák által határolt területre; 10.15–10.40 óráig a Király utcának a Petőfi utca és a Mártírok tere közötti szakaszára; 10.15–12 óráig a Széll Kálmán utcának a Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszára, valamint a Wesselényi utcának a Széll Kálmán utca és a Kisfaludy utca közötti szakaszára.

 

 Vasváron március 15-én 18.30–19 óráig nem lehet közlekedni a 74-es számú főút Petőfi Sándor utca és Alkotmány utca közötti szakaszán. Rábahídvégen időszakosan, március 15-én 18.45– 19.45 óráig lezárják a 8704-es számú út Bertha György utca és a Béke utca közötti szakaszát. Ikerváron március 15-én 14.50–15.50 óráig zárják le a Batthyány Lajos utcának a Virág utca és a József Attila utca közötti szakaszát. 

 

Parkolási rend a megyeszékhelyen

 

A Szova Zrt. tájékoztatása szerint a közelgő ünnepnapra és munkanap-áthelyezésre való tekintettel változik a parkolási rend Szombathelyen. A hosszú hétvége első két napján a hétvégének megfelelően ingyenes lesz a parkolás a megyeszékhelyen. A nemzeti ünnep kapcsán március14-én, hétfőn és március 15- én, kedden is díjmentesen tehetik le autóikat Szombathely teljes területén a gépjármű-tulajdonosok. Ezzel együtt a városüzemeltetési zrt. felhívja az autóval közlekedők figyelmét arra is, hogy az áthelyezett munkanapon, azaz március 26-án, szombaton viszont városszerte 8 és18 óra között, a piacnál pedig 7 és18 óra között kell majd parkolódíjat fizetni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!