Helyi politika

2022.03.31. 10:30

Kivonult a Fidesz-frakció a szombathelyi közgyűlésről - fotó

A jobboldali frakció nem kíván részt venni abban a politikai játszmában, amit a baloldali városvezetés a régi városi strand ügyében folytat, ezért nem vesznek részt sem az azzal kapcsolatos szavazásban, sem pedig a közgyűlés további részében.

VN

A félig üres ülésterem

A két közgyűlés közötti beszámolóban kívánta tárgyalni a régi városi stranddal kapcsolatos ügyet dr. Nemény András polgármester. Hiába kérte dr. Taktátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), hogy azt tárgyalják külön napirendi pontban, kérése nem teljesült. Emlékeztetett: a polgármester javaslatára erre lenne mód, ám a baloldali frakció több tagja is azt válaszolta, nem Takátsné Tenki Mária a polgármester. Nemény András pedig ezek szerint továbbra sem gondolta úgy, hogy a téma megérdemelne egy külön napirendet. 

 

Később Nemény András felolvasta Bereczki László Tamás, a területet tulajdonló zrt. képviselőjének levelét. Megtudtuk, a határidőt április 30-ára ezúton kitolja, addig várja a garanciát arra, hogy a terület visszavásárlására és a parkoló építésére meglegyen a kormányzati forrás. 

 

Illés Károly frakcióvezető felszólalásában hangsúlyozta: nem a vállalkozóval, hanem a városvezetéssel van vitájuk. A Fidesz-KDNP frakció korábban sem támogatta az ingatlancsomag értékesítését, szerintük nem volt indokolt a régi városi strand eladása. Majd úgy folytatta: 1500 ember állt ki amellett, hogy ott ne lakások és üzletek legyenek, hanem árnyas parkoló. Hende Csaba elvégezte a munkáját: Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrást.

A félig üres ülésterem

A frakcióvezető szerint a városvezetés nem hajlandó meghallgatni 1500 választó kérését. - Az ingatlant vissza kellene vásárolnia az önkormányzatnak. Ennek az előterjesztésnek itt kellene lennie, de a polgármester megint egy levelet olvasott fel, és csak az időt húzzák. Ez méltatlan az 1500 emberrel szemben is. A frakció nem kíván részt venni ebben a politikai játszmában. Így a frakció nem vesz részt sem a szavazásban, sem a közgyűlés további részében - hangsúlyozta Illés Károly. Ezzel a Fidesz-KDNP frakció tagjai elhagyták az üléstermet. 

 

Később Illés Károly úgy nyilatkozott: A városvezetés csak folyamatosan csűri-csavarja a kérdést, hogy véghez tudják vinni az ingatlanmutyit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!