Isten éltesse!

2022.03.07. 14:00

Lojzi atya 90. születésnapján - Egykori vaskeresztesi hívei körében ünnepelt, vasmisés áldással - fotók

Az orvosok születése után lemondtak róla, Szabó Alajos, Lojzi atya tegnap mégis 90. születésnapját ünnepelhette egykori hívei körében.

Polgár Patrícia

Lojzi atya a vaskeresztesi templomban

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Lojzi atya március 6-án, tegnap töltötte be 90. életévét, júniusban pedig vasmiséjére készül – akkor lesz 65 éve, hogy pappá szentelték. Bár nyugdíjas éveit ma már a kőszegi rendházban tölti, Lojzi atya utóda, Várhelyi Tamás atya meghívására szívesen érkezett vissza arra a településre, ahol 68 éves korától 15 évig szolgált – előbb plébánosként, majd nyugalmazott lelkipásztorként. Vasárnap a szentmise elején Várhelyi Tamás köszöntötte. 

 

A szertartás után ajándékokkal és néhány jó szóval illette az atyát Krancz Tamás polgármester, valamint a helyi egyházközség, a nemzetiségi önkormányzat és a hagyományőrzők képviselői. Végül az ünnepelt megköszönte a méltatásokat és mindenkit arra kért, hogy továbbra is imádkozzanak érte. 

 

Lojzi atya végig egy székben ült, de amikor az áldásra került volna sor, mankóiról megfeledkezve sietett az oltárhoz, hogy újra szólhasson híveihez. Bízva abban, hogy vasmiséjének valódi napját is megéri majd, előzetesen részesítette vasmisés áldásban a megjelenteket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!