Incidens a határon

2022.03.01. 20:00

Magyarország kiadja Ausztriának a Szentpéterfánál katonákra lövő moldáv embercsempészt

Ausztriai lapértesülések szerint hazánk kiadja azt az embercsempészt, aki január közepén rálőtt egy osztrák katonára. A 26 éves férfi Magyarországra szökött, és az eset után két nappal, Körmendnél fogták el.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A férfi, aki kisteherautójával 12 menekültet szállított, január 17-én, Monyorókeréknél (Erberau) lépte át a magyar-osztrák határt. Amikor a katonák ellenőrizni akarták, kétszer feléjük lőtt, és elmenekült. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Az elkövető Magyarországra szökött, felkutatása nagy erőkkel kezdődött el. Szentpéterfára még a Terrorelhárítási Központ egységei is megérkeztek.

 

A 26 éves moldáv állampolgárságú férfit két nappal később Körmendnél, egy közúti ellenőrzés során fogták el a magyar rendőrök. el. A kismartoni (Eisenstadt) ügyészség az APA hírügynökség megkeresésére azt közölte, az embercsempészt a következő napokban szállítják át Magyarországról Kismartonba.

 

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Szentpéterfánál 12 migránst és 1 moldáv állampolgárságú embercsempészt fogtak el január 17-én. Azonban egy szintén moldáv állampolgárságú társa, Magyarország irányába menekült, amelynek során két lövést adott le az őt követő, Ausztria területén lévő katonákra.

 

A lövöldöző ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult Ausztriában büntetőeljárás. Akár 15 év börtönbe is mehet bűnszervezetben való elkövetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!