Ünnepélyes átadó

2022.03.22. 17:30

Parkolók juharfákkal Kőszegen - Mintegy 38 millió forintos beruházás a tömbbelsőben

A város egészét érintő, több mint 3 milliárd forintból megvalósuló útés parkolófelújítási program részeként modern, térköves parkolókat alakítottak ki és újítottak fel a Velemi és Rohonci utca közötti tömbbelsőben. Vasárnap az ünnepélyes átadón fákat is ültettek.

Vas Népe

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Básthy Béla polgármester és Fekete-Pataki Edit önkormányzati képviselő az átadón

Forrás: Ohr Tibor

Régi problémát sikerült kezelni, amelyet az itt lakók többször tettek szóvá és joggal: a lakásokhoz mérten nem állt rendelkezésre elegendő számú parkoló, mondta az átadón Básthy Béla polgármester. Majd azzal folytatta: a mostani tér kapacitása jelentősen felülmúlja a korábbit: összesen 26 várakozóhelyet alakítottak ki, három kandeláber biztosítja a terület megvilágítását, a parkoló körül pedig pótolják a fákat: juharfák kerültek a hétvégén a földbe.

 

 Lényeges, hogy az építés során a parkoló útcsatlakozása és a járda is megújulhatott, tette hozzá. A megvalósításról pedig azt mondta, gyorsan, flottul történt. A beruházás értéke 37, 8 millió forint. Amint a polgármester elmondta, a Kiss János-lakótelepen összességében jelentős változás történik. A társasházak megközelítését szolgáló utak és a parkolók fejlesztési volumene messze meghaladja a 300 millió forintot, és több helyen folyamatban vannak felújítások. Például az Írottkő utcán, ahol a Velemi utca és a Faludi Ferenc utca között az utat és a parkolókat is felújítják 22 várakozóhelyet kialakítva. 

 

Az Űrhajósok utcájában 39 parkoló készül, a Rohonci utca 42–44. szám alatti társasházak előtt is jelentős fejlesztés folyik: 134 méter hosszan felújítják az útburkolatot, 45 méteren térköves járda épül, és 34 gyeprácsos parkolót felújítanak. Március végére pedig – régi igényt kielégítve – elkészül az új gyalogátkelőhely, amely a lakótelep és a Deák Ferenc utca között biztonságos átkelést tesz lehetővé. Básthy Béla a modern parkolóterületek és utak kialakítása mellett fontos feladatként fogalmazta meg a lakótelephez kapcsolódóan az elvesztett zöldfelületek pótlását fák ültetésével. Az elkövetkező napokban városszerte ültetnek fákat. A polgármester végül köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek lobbitevékenységéért. 

 

Ágh Péter az átadón úgy fogalmazott: – A kormány támogatásával folyamatosan szépül Kőszeg városképe. A problémák megoldásával jól haladunk: nemcsak a már elkészült parkolók mutatják, hanem a jövő is ezt üzeni: 650 millió forintból újulhat meg a Rákóczi Ferenc utca és a Rohonci utca állami kezelésű szakasza. Kőszeg büszke lehet az eredményekre. Továbbra is az a célunk, hogy együtt építsük a várost, a kipróbált szövetség folytatódjon, hogy a város ügyét előrevigye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!