Béke kontra bizonytalanság

2022.03.22. 14:00

Spöttle: Czeglédy bizonytalanságot kelt

Márki-Zay Péter fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, Czeglédy Csaba Szombathelyen áthaladó katonai járművekkel kelt bizonytalanságot – erről beszélt lapunknak hétfőn Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Vas Népe

Georg Spöttle biztonságpolitikai elemző

Forrás: Cseh Gábor

Mint ismert, Czeglédy Csaba, a baloldali összefogás or szággyű lésiképviselő-jelöltje nyílt levélben fordult Nemény András polgármesterhez: derítse ki, miért haladtak át katonai járművek éjszaka Szombathelyen. Tette mindezt a Honvédelmi Minisztérium külön kérése ellenére. – Ez nem más, mint politikai haszonszerzés. A baloldal embereket akar elbizonytalanítani, és bele akarja rángatni Magyarországot a háborúba úgy, hogy annak katasztrofális következményei lennének – hangsúlyozta a Nézőpont Intézet elemzője.

 

Georg Spöttle emlékeztetett: Magyarország NATO-tagállam, rendszeresen zajlanak hadgyakorlatok amerikai, cseh, német és más kontingensekkel. Vannak katonai mozgások, és azért éjszaka, mert akkor csekély a forgalom, és a lassú, nehéz járművek nem gátolják a városi csúcsforgalmat. 

 

– Semmi gonosz összeesküvés vagy trükközés nincs ebben, de Czeglédy Csaba rögtön folytatta közösségi oldalán a bizonytalanságkeltést. A baloldal nemcsak fegyvereket, katonákat is küldene Ukrajnába, amely egy indirekt hadüzenet lenne Moszkvának, és azonnal berántaná Magyarországot a háborúba, hiszen potenciális harcoló félként tekintenének ránk.

 

 Magyarországról sem halálos fegyverek, sem katonák nem mehetnek Ukrajnába. A magyar kormány a békét és a menekültek biztonságát menedzseli, nem a háborút. Minden más állítás hamis és veszélyes – fogalmazott Georg Spöttle. 

 

Czeglédy Csaba hétfőn este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában magyarázkodott az üggyel kapcsolatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!