Szombathelyi lehetőségek

2022.03.08. 07:00

Szabad szobák kollégiumokban, az ELTE is fogad menekülteket Ukrajnából

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kétszáz férőhelyet ajánlott fel a kollégiumaiban az ukrajnai menekültek számára. A szombathelyi lehetőségekről érdeklődtünk.

Merklin Tímea

Kosdi Katalin, a szombathelyi kollégiumvezető megmutatta a rendelkezésre álló szobákat

Forrás: Unger Tamás

A kollégiumi épületek adottságaira és a bentlakó hallgatókra tekintettel egyetemi, főiskolai hallgatókat, esetleg oktatókat tudnak fogadni a kollégiumban. Fejes Istvántól, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Központ igazgatóhelyettesétől megtudtuk: az ELTE a debreceni kollégiuma (a Márton Áron Szakkollégium) már fogadott menekülteket. 

 

Ha Szombathelyen is igény lesz menekültek elhelyezésére, a felajánlott 200 férőhely keretéből a Pável Ágoston Kollégiumban is biztosítanak szálláslehetőséget. Az Ady téri és Magyar utcai kollégiumokban vannak szabad hallgatói férőhelyek. Ezeken a helyeken felsőoktatási hallgatókat tudnak elszállásolni, további három vendégszobában pedig családdal érkező oktatók elhelyezésére van lehetőség. 

 

Konkrét igény esetén erre a címre kell levelet küldeni: [email protected], Járai Eszter koordinálja a menekültek elszállásolását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!