Civil blogger

2022.03.29. 14:30

Szendrő szerint szégyen lenne, ha Szombathelyt Czeglédyvel azonosítanák - videó

Akinek Czeglédy a barátja, nincs szüksége ellenségre – ezzel a címmel tette közzé vasárnap dr. Szendrő-Németh Tamás legújabb videóját, ami futótűzként terjedt el.

Vas Népe

Forrás: Youtube

A civil blogger azoknak szánta a felvételt, akik nem ismerik az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjét. Húsz év tapasztalatát osztotta meg követőivel, egyben üzent egykori barátjának.

 

„Mindenhol egy műmájer, gerincamputált, hazudozó képe vigyorog rám” – kezdte Szendrő, majd az egykori Éva-malom előtt álló Czeglédy-oszlopra mutatott. S ha már plakátok, elsőként azt a kérdést feszegette: vajon hány házat lehetett volna abból a pénzből venni, amit Czeglédy a plakátokra kifizetett? Annak egy részét a szociális bizottság elnökeként nem kellett volna inkább rászorulókra költenie? - tette fel a kérdést a blogger, hozzátéve: nem érdekli, hogy ki mit hazudik magáról egészen addig, amíg azzal nem a közösséget próbálja megtéveszteni.

 

A parlamenti munka és a gombnyomogatás

 

Czeglédy 2016. december 7-én még arról posztolt: „(…) eszem ágában sincs országgyűlési képviselő lenni, így aztán jelölt sem leszek. Ilyen hülyeséget hogy lehet kitalálni? Nem fogom az életem végéig szóló ügyvédi praxisomat feladni, hogy gombot nyomogassak a parlamentben négy évig.”

 

– Aztán szembe jött az élet Csacsival – folytatta a blogger, aki emlékeztetett: a Vas Megyei Ügyvédi Kamara 2020. október 21-én függesztette fel Czeglédyt az ügyvédi tevékenység gyakorlása alól.


- Oké, hogy most DK-sok több mint 100 millió közpénzből kitömték Budapesten Czeglédy ügyvédi irodáját. De biztos, ami biztos, ő még beülne a parlamentbe, onnan is begyűjtene egy kis közpénzt – folytatta a gondolatsort Szendrő, majd arra hívta fel a figyelmet: az ügyvédi kamara döntése ellenére Czeglédy Facebook-profilján máig az szerepel: munkahelye a Czeglédy és Társai ügyvédi iroda, foglalkozása ügyvéd.

 

- Nem vezeted félre egy picit az embereket azzal, hogy még mindig ügyvédként praktizálsz? Nem kellene azt a kis kiegészítést feltüntetni, hogy fel vagy függesztve a tevékenység gyakorlása alól? - kérdezte egykori barátjától Szendrő, majd hozzátette: - Az én szememben olyan taxisofőr vagy, akinek elvették a jogosítványát.

 

Czeglédy Gyula is átlátott unokáján

 

„Csaba hajlamos a negatív oldalon elért bukfencét úgy megmagyarázni, hogy a hallgató el is hiszi igazának pozitívját (…) mindig bízott a spekulációs, csavaros eszének sikereiben” – ez már a köztiszteletben álló néhai pedagógus, Czeglédy Gyula emlékirataiból való, azokban unokájáról, Csabáról több helyen írt. Szendrő mindezt úgy kommentálta: „Ebben sem tudjuk megcáfolni nagypapát.”

Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy Czeglédy Csaba a nagyapját is megpróbálta többször „átejteni”.

 

„Nekem hazudni hiába akart, átláttam rajta és megcáfoltam elferdített dumáját…” -olvasta fel Czeglédy Gyula gondolatát Szendrő.

 

A kampányszél összefújta a szemetet

 

- Jól összefújta körülötted a kampányszél a szemetet. Az összes húsosfazékfüggő szélkakas benned látja a jóllakás lehetőségét, tőled várják az újabb nyugodt négy évet, ahogy a legutóbbi választás után mondtad – erről is beszélt a blogger, aki rámutatott, Czeglédy egykori fideszes ellenségeiből, mára a politikus támogatói lettek: Marton, Koczka, Molnár, Ungár. „Similis simili gaudet” – fogalmazott, vagyis: hasonló a hasonlónak örül.

 

Sok ellenzékitől elvették a szavazás lehetőségét

 

Az országgyűlési képviselőjelölt nem szavazott nemmel a régi városi strand vagy éppen a Homok úti ingatlanok eladásakor, hanem asszisztált „Bandinak és bandájának” – erről is beszélt Szendrő. Mint ahogy arra is kitért: nagyon sok tisztességes ellenzéki szombathelyitől elvették annak a lehetőségét, hogy élhessenek a demokratikus jogukkal és elmenjenek szavazni április 3-án. - Mert rád nyugodt lelkiismerettel nem lehet szavazni – üzente Czeglédynek. 

 

A blogger szerint Nemény Andrásnak és társainak a legnagyobb szégyene, hogy egy budai fideszes milliárdos és Czeglédy között lehetett választani az ellenzéki előválasztáson.

 

Ismeretes, László Győző alpolgármester nevét sokáig lebegtették az előválasztási cirkuszban, közvélemény-kutatásokban mérték is támogatottságát, ám végül az egykor MSZP-s, most momentumos politikus végül nem szállt ringbe.

 

A hazug politikus és a sánta kutya esete

 

Szendrő emlékeztetett arra is: míg tavaly Márki-Zay Péter buzdította arra a szombathelyieket, hogy ne szavazzanak Czeglédy Csabára, addig most az adóbűnöző politikus nem vállalja kapitányát, a közterekre az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről és az országgyűlési képviselőjelöltről nem kerültek ki közös fotók.

 

- Azt az egyet elfelejtetted, hogy túl sok gondolkodó, becsületes ember él ebben a városban ahhoz, hogy azt a szégyent kelljen megélnünk, hogy veled azonosítsák szeretett városunkat. Ezeket az embereket ugyanúgy nem tudod megetetni a hazug dumáddal, ahogy a nagyapádat se tudtad – mondta a blogger, majd hozzátette, szerinte Czeglédy elrettentő példának jó, hogy mivé válik az ember a hataloméhség és az önimádat hatására. A blogger azzal zárta videóüzenetét: „A hazug politikust előbb utolérik, mint a sánta kutyát.”

 

A civil blogger videóját itt tekintheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!