Rendőri intézkedés

2022.03.26. 16:48

Szombathelyen csaptak le a rendőrök egy drogterjesztéssel foglalkozó csoportra - videó, fotók

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök Szombathelyen csaptak le egy bűnözői csoportra, amelynek tagjai majonéz és piros arany közé rejtették el a kábítószergyanús anyagokat és telefonokat.

Police.hu

A büntetőeljárás adatai alapján egy drogterjesztéssel foglalkozó csoport 2021-től rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében – közreműködők igénybevételével – nagy mennyiségben árusított különféle tiltott anyagokat.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának beosztottjai – a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen – 2022. március 25-én a délutáni órákban Szombathelyen ütöttek rajta a kábítószerrel kereskedő bűnbanda tagjain - írja a police.hu.

Az elfogást követően a nyomozók az előállított személyek lakásán kutatást tartottak, amely során több százezer forint készpénzt, nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat, valamint a kábítószer eladásához és fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A nyomozati cselekményekkor a rendőrök az egyik elfogott férfi csornai házában különféle lőszereket és fegyvert is találtak, amelyek tartására a fiatalember nem rendelkezett engedéllyel. 

Forrás: Police.hu

A dílerek a tovább-értékesítésre szánt drogot majonézes, illetve piros arany ételízesítős tubusokba is elrejtették, mert azokat az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe akarták bejuttatni. Az akció során három ember elfogása történt meg, őket a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

 

A nyomozók a 35 éves csornai H. Rolandot, és a 24 éves E. Mercédesz sobori lakost kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt, míg egy 64 éves H. Gyuláné gencsapáti nőt kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!