Munkálatok

2022.03.24. 17:30

Tehermentesülhet a Körmendi út forgalma - Megkezdték a szombathelyi Ferenczy utca építését

Megkezdődött a Szent Gellért utcai körforgalmat a Jáki úti temetővel összekötő Ferenczy utca építése - erről személyesen győződött meg a helyszínen dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője és Ágh Ernő önkormányzati képviselő csütörtök reggel. A mintegy 150 méter hosszú szakasz várhatóan egy év múlva készül el.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Több évvel ezelőtt vetette fel a Ferenczy utca megépítésének szükségességét Ágh Ernő önkormányzati képviselő. Végül dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő közbenjárására mintegy 900 millió forintot nyert a város erre a célra a Területi Operatív Programban. 

 

Emlékeztetett: bár a pénz már két éve Szombathely számláján van, a tényleges munka csak most kezdődött meg. Ráadásul közben kiderült, a rendelkezésre álló összeg még több is, mint amire szükséges van. Az eset nagyban hasonlít a Szombathely és Balogunyom közötti kerékpárút ügyére.

Forrás: Cseh Gábor

Ágh Ernő kifejtette: a 150 méter hosszú és 7 méter széles út megépítésének köszönhetően nagyban tehermentesül a Körmendi út forgalma, és könnyebben megközelíthetővé válik a Jáki úti temető. A beruházás részeként gyalogos- és kerékpáros utat is kialakítanak, továbbá kiépítik a csapadék-elvezetést és a közvilágítást. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!