Összefoglaló

2022.03.27. 18:00

Ukrajnai menekültek Celldömölkön, szomjaznak a földek, felszámolási eljárás, épül az elkerülő, nyertes Kajlák – Ez történt

Ezúttal is összegyűjtöttük a hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Országismeretből kitűnő - A Kajla Sulibajnokság fődíját nyerték a Boldog Brenner-iskola diákjai

Az ország legügyesebb harmadikos-negyedikes osztályait kereste Kajla, a Magyar Turisztikai Ügynökség kölyökvizsla-kabalája, és a Boldog Brenner-iskola 4.c osztályában meg is találta. A Kajla Sulibajnokságra több mint 500 iskola nevezett az idén: a brenneres kisdiákok hétvégén egy Győr-Moson-Sopron megyei osztállyal játszottak a fődíjért, és nyertek.

 

Tehermentesülhet a Körmendi út forgalma - Megkezdték a szombathelyi Ferenczy utca építését

Megkezdődött a Szent Gellért utcai körforgalmat a Jáki úti temetővel összekötő Ferenczy utca építése - erről személyesen győződött meg a helyszínen dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője és Ágh Ernő önkormányzati képviselő csütörtök reggel. A mintegy 150 méter hosszú szakasz várhatóan egy év múlva készül el.

 

Végrehajtás a régi strandot tulajdonló cég vezérigazgatója ellen - videó

Újabb városvezetői hazugságról rántotta le a leplet dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger.

 

Szomjaznak a földek: csapadék nélkül Vas megyében sem lehet vetni

Számottevő csapadék idén még nem volt, és sajnos az előrejelzések sem túl biztatóak, a nap és a szél pedig csak ront a helyzeten. Amíg nem érkezik csapadék, a tavaszi vetést el sem lehet kezdeni. Kedden ünnepeltük a víz világnapját, de talán ezúttal helyesebb lett volna a vízhiány napjáról megemlékezni. 

 

Másnap bombáztak: hálásak, hogy befogadták őket a celliek - Ukrán menekültekkel beszélgettünk

Három tucat ukránt fogadott be a város, a háború borzalmai elől menekültek el. Olena és családja városát teljesen lebombázták, ők tíz napig voltak házuk pincéjében, mielőtt elmenekültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!