Közgyűlés

2022.04.09. 17:30

A saját idejükből áldoznak ránk a polgárőrök

Szombaton tartotta éves küldött közgyűlését a Vas Megyei Polgárőr Szövetség. A pénzügyi-gazdasági beszámoló, a következő évi költségvetési terv megtárgyalása, illetve az elnöki szakmai előadás előtt elismeréseket is átadtak.

Cseh-Egyed Bernadett

20220409 Tiborcz János Vas megyei rendőrkapitánysg vezetője, Vas megyei Polgárőrszövetség éves közgyűlése, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Az átlagnál több munkája volt 76 vasi egyesület kétezer polgárőrének az elmúlt esztendőben. A közrend és a közbiztonság megóvása mellett a pandémia és a határvédelem határozta meg napjaikat – mondta el lapunknak Bedi Ákos elnök. Sorolta: oltópontok védelmében, gyógyszer- és ételszállításban, szociális otthonok fertőtlenítésében, határpontok ellenőrzésében vettek részt az elmúlt hónapokban. Az idei év célkitűzései között, az alapfeladatok ellátása mellett, az oktatás-képzés folytatása, az alvó egyesületek felébresztése, illetve újak alakítása szerepel. A cél, hogy minél több településen elérhetőek legyenek a polgárőrök.

 

–         A helyismeretük sokszor jobb, mint a hivatásos szerveké – méltatta a polgárőröket Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Köszöntőjében kiemelte, mindannyian a saját szabadidejükből áldoznak ránk, munkájuk ezért még értékesebb. Szólt arról is, 2010 óta a kormány támogatását is élvezhetik a polgárőr szervezetek, ennek köszönhetően ma már korszerű felszereléssel, eszközökkel dolgoznak.

 

Az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Tiborcz János megyei rendőrfőkapitány. – A polgárőrök a legfontosabb partnereink a közbiztonság megteremtésében, megőrzésében – fogalmazott. Majd így folytatta: 2015 óta, a migránsválság óta lényegében minden évük rendkívüli. Az elmúlt esztendőben például volt olyan nap, hogy ezer ember karanténkötelezettségét kellett ellenőrizniük, a polgárőrök nélkül ez nem sikerült volna.

 

A tisztújító közgyűlésen elismeréseket is átadtak. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát Zsiga Jenő, a Szattai Polgárőr Egyesület elnöke, ezüst fokozatát Pataki Ernő, a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagja, míg bronz fokozatát Csiszár Péter, a Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagja, az Egyesület Felügyelő Bizottságának elnöke kapta.  

 

A Vas Megyei Közgyűlés elnöke a megye érdekében végzett kiemelkedő polgárőri munkája elismeréséül tárgyjutalmat adományozott Halvax Ágnesnek, a Táplánszentkereszti Polgárőr Egyesület elnökének, Nagy Jánosnak, a Répcelaki Polgárőr Egyesület tagjának, Tóth Sándornénak, a Répcelaki Polgárőr Egyesület tagjának. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elismerését Rába Attila, a Kőszegi Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jutalmát pedig Tóth András, az Egyházashetyei Polgárőr Egyesület elnöke vehette át. A Vas Megyei Vadászkamara elismerését Varga Imre, a Csörötneki Polgárőr Egyesület tagja érdemelte ki.  A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas megyei Szervezetének tárgyjutalmát Buda Gábor, a Gersekaráti Polgárőr Egyesület Elnöke kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!