Adomány

2022.04.20. 07:00

Babafészkeket kaptak: a Plüsskommandó koraszülött hadművelete a szombathelyi kórházban

Babafészek csomagokat adományozott 1,89 millió forint értékben egy alapítvány a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház PIC részlegének kedden a csecsemőés gyermekgyógyászati osztályon.

Merklin Tímea

Képünkön bal és jobb szélen a Plüsskommandó képviseletében Nyilka Ildikó és Boldog Róbert, középen dr. Stánitz Éva, dr. Grassely Magdolna, dr. Csákváry Violetta és Kissné Marosi Orsolya

Forrás: Unger Tamás

A szetteket – amelyekhez babatámasztó, szemtakaró, kissapka, ölelő karostakaró és átkötő kendő is tartozott – Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke mutatta be a gyártó képviselőjével, Boldog Róberttel együtt az osztály munkatársainak. Mint kiderült, a Plüsskommandó koraszülött hadművelete során a pici koraszülöttektől az intézményt elhagyó babákig háromféle méretben gondolkodtak a babafészkek megalkotása során, amelyek 40 fokon mosható, kiváló minőségű anyagokból készültek.

Dr. Grassely Magdolna és Nyilka Ildikó az átadón
Forrás: Unger Tamás

A szombathelyi az országban a harmincadik kórház, amely ilyen ajándékot kap. Az eseményen részt vett dr. Stánitz Éva orvosigazgató, dr. Grassely Magdolna, a PIC-részleg vezető főorvosa és dr. Csákváry Violetta, a gyermekosztály vezető főorvosa is, aki köszönetet mondott az adományért, kiegészítve azzal, hogy már eddig is alkalmaztak babafészkeket, nagyon örülnek az újaknak, amelyekhez ennyiféle hasznos kellék van. Kiemelte ezek esztétikus, vidám külsejét, pozitív érzelmi töltetét, amely az életért küzdő újszülöttek mellett állók számára lélektani fontosságú. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!