Erős szél is fújt

2022.04.13. 06:35

Hét település tűzoltói oltották a kigyulladt szemétlerakót Ostffyasszonyfán - fotók, videó - frissítve

Keddről szerdára virradóra lángok csaptak fel Ostffyasszonyfa határában egy hulladéklerakónak használt területen.

Forrás: Horváth Balázs

Mintegy nyolcszáz négyzetméter területen égett szemét és növényi hulladék egy szeméttelepen Ostffyasszonyfa külterületén. A tűzhöz riasztott sárvári, pápai és kapuvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint a köcski és az ostffyasszonyfai önkéntes tűzoltók hét vízsugárral eloltották a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

 

 Az egységek munkáját három munkagép is segítette - közölte a katasztrófavédelem.

 

Előzmény:

 

Információink szerint ezen a területen régen bánya volt, ahol a bezárása után megmaradt nagy gödröket később hulladékkal kezdték el feltölteni, ez eddig ismeretlen okból kapott lángra az éjszaka folyamán. A több száz négyzetméteren égő tűzhöz több településről is érkeztek tűzoltók. 

 

Sárvár, Celldömölk, Kapuvár, Csorna, Pápa, Köcsk tűzoltói érkeztek ki, illetve Szombathelyről a Katasztrófavédelem műveleti szolgálata és a mobil labor is. Ez utóbbi levegőminőségi méréseket is végzett a környéken, mivel a közelben lakott terület is van és az erős szél folyamatosan változó irányból fújt, illetve azt sem lehetett pontosan tudni, hogy a területen milyen hulladékot helyeztek el.

Az oltási munkálatokat több munkagép is segítette, ezek földdel borították be az izzó részeket, illetve a tűzoltók oltási munkálatait is segítették. Várhatóan az utómunkálatok hosszú ideig el fognak tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!