Összefogás

2022.04.12. 07:00

Köszönet kedves nénik és bácsik! Összegyűlt Beni műtétjéhez a szükséges összeg - Olvasóink ismét segítettek

Újra bebizonyosodott az összefogás ereje: egy 19 hónapos kisfiúnak, Egervölgyi Benettnek segítettek olvasóink.

vaol.hu

A kisfiú és szülei: Farkas Edina, Egervölgyi Krisztián

Sziasztok kedves nénik, bácsik!

Hálás köszönetet szeretnék mondani, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien a segítségemre siettetek, és összegyűlt a műtéteimre a megfelelő összeg! Csodálatos Emberek vagytok, még egyszer NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM NEKTEK! “Benimanó

tették közzé közösségi oldalukon Egervölgy Benett szülei a jóhírt.

 

 

Lapunkban korábban megírtuk: Beni veleszületett rendellenessége a kacifántos Hypospadiasis nevet viseli, ami magyarul annyit tesz: nem fejlődött ki a húgycsöve, a húgycsőnyílása rendellenesen helyezkedik el, és sajnos a lehető legkomplikáltabb a probléma. A tünet már a kisfiú születésekor kiderült. A rendellenesség miatt a babákat általában már 6-7 hónapos korukban megoperálják, főleg a súlyos esetekben. 

 

A műtét komplex, többlépcsős, a korrigálás egyetlen beavatkozással nem oldható meg, és jellemzően olyan urológus végzi, akinek nagy tapasztalata van a rekonstrukciós húgycsősebészetben. Ilyen Beni kezelőorvosa, dr. Pirót László urológus, gyermekurológus, aki viszont május 31. után már nem dolgozik az állami egészségügyben, csak magánúton tudja – legközelebb november elején – megműteni a kisfiút – magyarázzák Beni szülei, Farkas Edina és Egervölgyi Krisztián, hogy hosszas vívódás után miért fordultak a nyilvánossághoz, miért kérnek segítséget. 

 

Hozzávetőlegesen négymillió forintot tesz ki a műtétek költsége, amelyek ha sikeresek lesznek, a gyógyulási esélyek teljesek. Ahhoz, hogy a lehető legjobb kezekben legyen a kisfiú, a családnak szüksége van a segítségre. Megpróbáltatásaikat tetézi, hogy az édesapa, Krisztián is súlyos kórral harcol: a nyirokcsomó rosszindulatú daganatát diagnosztizálták nála, őt is operálni kellett, és még tartanak a kezelések, vizsgálatok. 

 

Olvasóink ismét segítettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!