Segítjük az egymásra találást

2022.04.27. 17:30

Összehozta őket a VN-állásbörze - Csaknem harminc kiállító és sok látogató a sikeres találkozások helyszínén - fotók, videó

Nagy érdeklődés kísérte szerdai állásbörzénket, amelyre nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, személyzeti szolgáltatók is elfogadták meghívásunkat. Kiállítóink a sportházban mutatták be tevékenységüket, álláslehetőségeiket.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

A bejárattal szemben, a PNH impozáns standjánál Ferencz-­Tóth Szilvia HR-vezető egy hidraulikatankot mutatott teljes életnagyságban. Földmunkagéphez készült termékükön magyarázta az érdeklődőknek, milyen munkafolyamatokat végeznek kollégáik, amíg a jelentős súlyú darab elkészül. Több aktuálisan nyitott pozícióval és nyereményjátékkal is készültek rendezvényünkre. Szemben a Schaeffler főleg közép- és felsőfokú műszaki végzettséget igénylő pozíciókat ajánlott, például forgácsoló, gépkezelő, szerszámkarbantartó, minőségbiztosítási technikus. E-mobility gyáregységükben is sok szakemberre van szükség, frissdiplomásokat is keresnek – duális hallgatóik közül többen a vállalatnál folytatják karrierjüket, de várják külsősök jelentkezését is, mondta Fülöp Zsolt HR-generalista. Az Országos Büntetés Végrehajtási Intézet toborzóstanddal készült: hivatásos jogviszonyban lévő felügyelőket, hírbiztonság-technikust, reintegrációs tiszteket, raktárost várnak állományukba. A bátrabb érdeklődők kipróbálhatták standjuknál a kényszerítő-mozgáskorlátozó eszközöket, a bilincset, tonfát, pajzsot.

A NAV munkatársai az idén is jelen voltak rendezvényünkön. Adózási kérdésekben álltak a látogatók rendelkezésére, hiszen közel az szja-bevallás határideje, de az ügyfélkapu-regisztrációban is segítettek. A szombathelyi telephelyű Paccor Hungary Kft. ötletes standdizájnnal készült. Zsilkó Norbert HR-vezető elmondta: iparáguk folyamatosan bővül, az operátortól a gépbeállítókon át a karbantartókig, anyagmozgatókig van náluk felvétel.
Dr. Hende Csaba or­szág­gyűlési képviselő a megnyitón visszautalt az elmúlt több mint tíz évre. Mint mondta, nagyot fordult azóta a világ: míg 2010-ben 12 százalékos munkanélküliség volt Magyarországon, mára ez megszűnt, időközben pedig létrejött 1 millió új munkahely. Ez is az alapja az elmúlt években megfigyelhető gazdasági előrelépésnek. Megemlítette ugyanakkor a pandémia negatív hatását és az orosz–ukrán háborút is, amelynek világgazdasági következményei ma még beláthatatlanok. Utána Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője, majd Németh Balázs, a Mediaworks Hungary Zrt. megyei értékesítési vezetője köszöntötte a résztvevőket.

A börze forgatagában találkoztunk olyan 25 éves szombathelyi látogatóval, aki gazdálkodásmenedzsmentet tanult Budapesten. Ő a szakmai gyakorlatához keresett helyet. A 20 éves csabrendeki Bódai Natália nemrég költözött Szombathelyre, a párja, Szakály Zsolt kísérte el a sportházba. Natáliának gyakorló ápoló szakmája van – a Plazmaszolgálat Kft. standjánál érdeklődött. Több példányban kinyomtatta az önéletrajzát Leopoldné Jánoki Judit – néhány hónapja keres állást elsősorban Körmend, Vasvár térségében. Számlázásban, irodai munkában van tapasztalata.
A nyáron közgazdászként diplomázó Szabó Bálint egész paksamétát tartott a kezében, amikor megszólítottuk. A fiatalember felkészült az állásbörzére: utánajárt, mely kiállítók lehetnek érdekesek a szakmai kompetenciái szerint. Honlapjukon rákeresett a meghirdetett pozíciókra, amelyekre eséllyel pályázhat. A helyszínen aztán kiderült számára, hogy jóval több cég jöhet számításba, mint gondolta. Azt tervezi, több vállalathoz feltölti majd vagy elküldi a CV-jét motivációs levéllel együtt. Mozgalmas időszak zárul le az életében, és reméli, mielőbb munkahelyet is talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!