Reakció

2022.04.01. 13:33

Pogácsás Tibor: ha az önkormányzat teljesíti a feltételeket, a kormány biztosítja a forrást a régi városi strandra tervezett parkolókra

Amint teljesíti az önkormányzat a feltételeket, a kormány biztosítani fogja a forrást - reagált Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára Nemény András mai kijelentéseire a városi strand kapcsán.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

A közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Nemény András polgármester arról tájékoztatott: tegnap délután kapta meg Pogácsás Tibor államtitkár levelét, amiben arról írt: nincs meg a pénzügyi fedezet a régi városi strand visszavásárlására és a parkoló építésére. Írt arról is: van lehetőség arra, hogy év végéig ez az összeg rendelkezésre álljon. 

 

Szombathely polgármestere szerint az államtitkár levele azt bizonyítja: Hende Csaba hazudott, valójában nincs meg a forrás a régi városi strand visszavásárlására és az országgyűlési képviselő nem teljesítette ígéretét. 

 

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) újságírói kérdésre úgy reagált: - Először kormánydöntés kell ahhoz, hogy a szakminisztériumba kirendeljék végrehajtásra az ügyet. Nem tart itt az ügy. Nem született kormánydöntés, mert nem született kormányzati előterjesztés, hiszen nincsenek meg hozzá a várostól szükséges adatok - szögezte le Illés Károly.  

 

A frakcióvezető emlékeztetett: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrást. - Ha egy miniszter bejelentése, nem garancia, akkor semmi se - fogalmazott. 

 

Hozzátette: a városnak egyetlen egy dolga lenne, eljárni úgy, amit a miniszter kért. Vásárolja vissza a telket, hogy tovább lehessen lépni az ügyben. A városvezetés ezt bojkottálja, nem teszi meg. A városvezetés nem a szombathelyi polgárok érdekeit képviseli, a városvezetés a mutyi és a beruházó érdekeit képviseli - húzta alá Illés Károly. 

 

Ismeretes, a Fidesz-frakció tagjai azért vonultak ki a tegnapi közgyűlésről, hogy kiálljanak az 1500 aláíró mellett, akik az üzletek és lakások helyett árnyas parkolót szeretnének. Illés Károly bízik abban, hogy így végre meghallja 1500 szombathelyi kérését a városvezetés.

 

Pogácsás Tibor: a kormány teljes szélességben támogatja

 

 A helyzet tisztázása érdekében megkerestük Pogácsás Tibor államtitkárt. Kérdésünkre úgy nyilatkozott: - Gulyás miniszter úr elmondta, hogy biztosítani fogja a kormány a szükséges forrásokat, ehhez azonban az önkormányzatnak bizonyos feltételeket teljesíteni kell, hogy ez a visszavásárlás és a parkoló rendezése garantált legyen. Amint az önkormányzat ezeket a feltételeket teljesíti, abban a pillanatban természetesen a kormány biztosítani fogja a forrást. Jelen pillanatban az önkormányzat nem teljesítette a feltételeket, addig nem tudunk forrást biztosítani - hangsúlyozta a Belügyminisztérium államtitkára. 

 

Pogácsás Tibor hozzátette. - Mintha szándékosan akadályoznák ezt a programot, amit Hende Csaba országgyűlési képviselő megígért, holott ezt a kormány teljes szélességben támogatja - fogalmazott Pogácsás Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!