Labdarúgás

2022.04.18. 22:03

Több, mint egy győzelem - Hét hazai meccs után nyert a Haladás! - fotók

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában megszakította hétmeccses hazai nyeretlenségi szériáját a Haladás, amely legyőzte a feljutásért küzdő DVTK-t.

Sütő Dániel

Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 933 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach P.
Haladás: Verpecz – Kállai K., Csató, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss B. (Tarján, 93.), Csilus, Doktorics (Szekér, 93.) – Horváth R. (Lencse, 72.), Tóth Milán (Tóth-Gábor, 84.). Edző: Németh Szabolcs.
DVTK: Danilovic – Polgár, Hegedűs J., Szatmári Cs., Keller (Bárdos, 82.) – Bertus (Hornyák, 74.), Lucas, Oláh B., Németh Márió (Kocsis, 58.) – Molnár G. (Horváth Z., 83.), Eppel (Zsolnai, 46.). Edző: Dragan Vukmir.
Gólszerző: Kiss B. (57. perc – 11-esből).

17. perc: Horváth Rajmund készítette le a labdát Kállainak, aki 17 méterről kapásból tüzelt, a labda centikkel tévesztette el Diósgyőr kapujának jobb felső sarkát.
38. perc: Bosnjak labdavesztéséből azonnal kontrázott a DVTK, Molnár ajtó-ablak helyzetben Verpeczbe lőtt.
57. perc: Holdampf térült-fordult a vendégek tizenhatosán belül, majd beadásába a csereként beállt Zsolnai ért bele kézzel, 11-es! A büntetőt Kiss Bence a bal alsó sarokba rúgta – 1-0!
93. perc: Egyenlítési lehetőség a DVTK előtt, de a Haladás védelmének nagy szerencséjére kimaradt.

A hazai B közép nélkül, de szurkolók előtt léptek pályára a csapatok. A Haladásnál eltiltás miatt nem számíthatott Devecseri, illetve sérülés és betegség miatt Guzmics és Rózsa játékára sem Németh Szabolcs. Ősszel még rangadónak minősült a miskolciak és szombathelyiek összecsapása, most azonban nagy bravúr lett volna, ha a Haladás két vállra fekteti a DVTK-t. Hónapok óta nem nyertek a zöld-fehérek hazai pályán, bármilyen csapat érkezett is a Rohonci útra, elvitte a pontokat. Vendég oldalon Dragan Vukmir kinevezése kavart nagy port, ugyanis máig tisztázatlan, hogy jogosan vagy jogtalanul ült le a Diósgyőr kispadjára – a miskolci és szegedi klub különmeccse nagy eséllyel a munkaügyi bíróságon folytatódik. A DVTK-ban több korábbi Haladás-futballista játszik, úgy mint Polgár Kristóf, Hegedűs János, vagy éppen Németh Márió. A vasiak csapatkapitánya, Németh Milán pedig korábban a miskolciakat erősítette.


Bátran kezdett a házigazda, nekiesett a vendégeknek, ám jelentős helyzetet nem tudott kialakítani. Pár perc elteltével magához tért a DVTK, amely kezdte átvenni a meccs irányítását. A borsodiakat elkísérő maroknyi ultracsoport alaposan kitett magáért, mintha hazai pályán játszott volna a Vukmir-alakulat. Az első negyedóra végén a Hali előtt adódott az első nagyobb lehetőség, Kállai Kevin kapáslövése azonban kapu mellett suhant el. Ezt leszámítva meglehetősen eseménytelenül zajlott le az első 30 perc, egyik kapusnak sem akadt komoly feladata. Zierkelbach sporttárs viszont erre az időre már Haladás-játékosnak is kiosztott egy-egy sárga lapot, sorrendben Csatónak, Bosnjaknak és Csilusnak. 38 percet kellett várni az első igazán nagy ziccerre, ami a DVTK előtt adódott, Molnár Gábor azonban elpuskázta. Gól nélkül zárult a félidő, amelyben inkább a Haladás próbálkozott többet és mezőnyben is jobbára a vasiak akarata érvényesült.


Szünet után Dragan Vukmir Eppel helyett Zsolnait küldte pályára, aki kicsivel több, mint 10 perc elteltével tizenegyest hozott össze a Halinak. A labda mögé Kiss Bence állt, aki higgadtan értékesítette a büntetőt, megszerezve a vezetést a szombathelyieknek. Előnye birtokában nem állt vissza a vasi gárda, hanem tovább rohamozott, beszorítva a DVTK-t saját térfelére. Vukmir cserékkel próbálta frissíteni csapatát, nem sok sikerrel, mert ugyan olykor beszorították a vendégek a házigazdát, de kapura teljesen veszélytelenek voltak. A 93. percben kis híján egyenlíteni tudott a miskolci együttes, de nem volt szerencséje, így egy nagyon komoly skalpot szerezve megszakította hétmeccses hazai nyeretlenségi szériáját a Haladás, amelynek ez a siker sokkal többet érhet három pontnál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!