Van lehetőség segíteni!

2022.04.07. 07:00

Veleszületett rendellenességgel küzd a szombathelyi kisfiú, még több beavatkozásra van szüksége

Egy 19 hónapos kisfiúnak, Egervölgyi Benettnek segíthetnek olvasóink. Beninek húgycsőfejlődési rendellenessége van. Kedden műtötték először, de még több operáció vár rá, amelyeket egy budapesti gyermekurológus-specialista végez.

Tóth Kata

A kisfiú szülei, Farkas Edina és Egervölgyi Krisztián most azzal a kéréssel fordulnak Olvasóinkhoz, hogy segítsenek előteremteni a többszörös műtéthez szükséges mintegy négymillió forintot.

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Foto: CSG

Beni veleszületett rendellenessége a kacifántos Hypospadiasis nevet viseli, ami magyarul annyit tesz: nem fejlődött ki a húgycsöve, a húgycsőnyílása rendellenesen helyezkedik el, és sajnos a lehető legkomplikáltabb a probléma. A tünet már a kisfiú születésekor kiderült. A rendellenesség miatt a babákat általában már 6-7 hónapos korukban megoperálják, főleg a súlyos esetekben. 

 

A műtét komplex, többlépcsős, a korrigálás egyetlen beavatkozással nem oldható meg, és jellemzően olyan urológus végzi, akinek nagy tapasztalata van a rekonstrukciós húgycsősebészetben. Ilyen Beni kezelőorvosa, dr. Pirót László urológus, gyermekurológus, aki viszont május 31. után már nem dolgozik az állami egészségügyben, csak magánúton tudja – legközelebb november elején – megműteni a kisfiút – magyarázzák Beni szülei, Farkas Edina és Egervölgyi Krisztián, hogy hosszas vívódás után miért fordultak a nyilvánossághoz, miért kérnek segítséget. 

A kis Beni édesanyjával, Farkas Edinával. Négymillió forintra van szükségük a műtétekhez
Forrás: Cseh Gábor

Hozzávetőlegesen négymillió forintot tesz ki a műtétek költsége, amelyek ha sikeresek lesznek, a gyógyulási esélyek teljesek. Ahhoz, hogy a lehető legjobb kezekben legyen a kisfiú, a családnak szüksége van a segítségre. Megpróbáltatásaikat tetézi, hogy az édesapa, Krisztián is súlyos kórral harcol: a nyirokcsomó rosszindulatú daganatát diagnosztizálták nála, őt is operálni kellett, és még tartanak a kezelések, vizsgálatok. Olvasóink Beninek tudnak segíteni. A műtétek, mint írtuk, összesen négymillió forintba kerülnek. A fennmaradó öszszeget a szülők természetesen felajánlják másik rászoruló kisgyermeknek. 

 

Számlaszámuk: Farkas Edina , 17600042- 00984487-00000017 IBAN: HU87 1760 0042 0098 4487 0000 0017. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!