Utánakérdeztünk

2022.05.23. 07:00

25 évvel ezelőtti gyilkosság Gersekaráton: megtudtuk, hol tart az ügy kapcsán a nyomozás

Tart még a nyomozás a 25 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében, ezért nem történt vádemelés, mindenesetre a gyanúsított letartóztatását július 8-áig meghosszabbították.

Budai Dávid

Amikor elfogták, a feltételezett bűnös összeomlott

Forrás: VN-archív/CSG

Ahogyan azt tavaly nyáron elsőként megírtuk, 25 év után elfoghatták a gersekaráti Joli néni gyilkosát, aki annak idején ötvenezer forint készpénzt és harmincezer forint értékű ékszert zsákmányolt. A gyanú szerint a 84 éves asszonnyal egy falubelije, N. Zsolt végzett nyereségvágyból, aki az emberölés idején mindössze 20 éves volt, később pedig rendőrként is dolgozott, igaz, 2021-es elfogásakor már leszerelt. 

Meg nem erősített információink szerint tárgyi bizonyítékok és DNS-nyomok is szólnak a gyanúsított ellen, aki elfogásakor teljesen összeomlott és mindent tagadott. Rákérdeztünk a Vas Megyei Főügyészségen, hogyan áll az ügy, és mint megtudtuk, a nyomozás nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt jelenleg is folyamatban van a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodánál.

 A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi letartóztatását a Vas Megyei Főügyészség indítványára a Szombathelyi Járásbíróság legutóbb július 8-áig hosszabbította meg. Az ügyben vádemelés mind ez idáig nem történt. Az ügyészség azt is közölte, hogy a gyanúsított által elkövetett bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!