Vajon ki a legsportosabb?

2022.05.26. 11:30

Aerobik és babakocsis kocogás - Az idén is a mozgásé volt a főszerep a kihívás napján - fotók

Melyik a legsportosabb település, munkahely, tanintézmény és közösség? Ezekért a címekért versengtek tegnap a kihívás napján ovisok, iskolások és felnőttek szerte a megyében.

Vas Népe

Ovisok, iskolások a vépi sportpályán Horváth-Nagy Ancsi zumbabemelegítésével

Forrás: Unger Tamás

Minden évben május utolsó szerdáján rendezik a kihívás napját (Challenge Day). A Magyar Szabadidősport Szövetség rendezvényén a versenyzők sportolásra fordított idejét mérik: legalább 15 perc pulzusnövelő aktivitást vártak mindenkitől. Kedd éjféltől szerda este 9-ig tartott a versengés, ami Vasban is sok-sok embert megmozgatott. 

Körmend 

Csatlakoztak a kihívás napjához a körmendi Mosolygó Mocorgók is, akik tavaly október óta alkotnak egy csapatot és hetente egyszer jönnek össze az egyik helyi fitneszstúdióban. Mind hatvan év felettiek, a legidősebb tag Gál Katalin a maga 77 évével, őt követi egy-egy esztendővel lemaradva Martonné Kovács Éva és Sabáli Lászlóné. – Kinek itt fáj, kinek ott, ezért nagyon örülünk, hogy rátaláltunk erre a mozgási lehetőségre. Szerda délelőttönként jövünk össze egy órára. Mindenki nyugdíjas, ez az időpont számunkra ideális – mondta Bujdosóné Papp Ildikó, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a 17 tagú csoport megszerveződött. A jó hangulatú órákat egy kiváló szakember, Nyári Sarolta jógaoktató, gerinctréner – vagy ahogyan mindenki szólítja, Saci – tartja. Nem intenzív mozgásról van szó, inkább lassú nyújtómozdulatokról, erre van szüksége mindenkinek.

Jánosháza 

Az egész napos sportkihívásban részt vettek a jánosháziak is – ahogyan azt az elmúlt három évtizedben már többször megtették. A kisvárosban a szervezők a Batthyány- és Szent Imre-iskolák diákjait és az óvodásokat mozgatták meg csoportos, a hagyományostól eltérő tornaórákon. A közösségi ház udvarán közösen mozogtak még a helyi cégek és az önkormányzati hivatal munkatársai is. Mindazok, akik munkájukból adódóan a nap első felében nem tudtak csatlakozni a mozgalmas programokhoz, délután bepótolhatták. A résztvevők 16 órától a sportpályán több sportágban is szembenézhettek a kihívással: a jánosházi kihívás napján lehetőségük volt fociban, tollaslabdában, asztaliteniszben, kötélhúzásban, zumbában, futásban és biciklizésben is megmérettetni magukat. 

Alsóújlak 

A településen már reggel elkezdődött a sportos nap. Délelőtt a kismamákat és a kisebb gyerekeket várták a kultúrházba egy közös tornára. Az óvodások és az iskolások is kivették részüket a napi mozgásból. Délután közös torna zajlott a kultúrház udvarán, az érdeklődők kipróbálhatták a karatét, csatlakozhattak a helyi sportklub edzéséhez, pingpongozhattak, tollasozhattak és a közös kerékpározás sem maradt el. Este vacsorával várták a sportolókat. 

Rum 

Délelőtt a kismamák közös babakocsis kocogással és tornával indították a napot. Az általános iskolában a testnevelők változatos sportprogramokkal készültek a gyerekeknek (tekéztek, kézilabdáztak, fociztak, röplabdáztak). Az óvodások is bekapcsolódtak a programokba. A nyugdíjas korosztály kerékpárral, sétával indította a délutáni órákat, majd a Rumi Rajki Sportközpontban aerobikkal várták az érdeklődőket. A sportpályán teke, kispályás foci, gyerektorna kezdődött délután. A kihívás napjára közös futást és kerékpározást is terveztek.

© Unger Tamás
Rumban a kismamák babakocsis kocogással indították napot
Forrás: Unger Tamás

Vép 

Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az idei kihívás napjába a vépi ovisok és az alsó tagozatos iskolások: a sportpályán Horváth-Nagy Ancsi zumbabemelegítésével és Hajrá Vép! felkiáltással kezdték a napot. A művelődési házban a csiribiri tornát, az iskolában a testnevelésórákat is a kihívás napjára fűzték fel. Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház vezetője háromóránként küldte a szervezőknek részeredményeiket – kora délután kategóriájukban országosan a harmadik helyen álltak. Délután babakocsis anyukák indultak sétálni, estére pedig biciklitúrát szerveztek a művelődési ház elé. Negyedik alkalommal nevezett a kihívás napjára Vép, de egészen biztosan nem utoljára. 

Kőszeg 

A kisváros főterén Bánhegyi Kata kötélugró- világbajnok vezette a délelőtti mozgásórákat, ugrókötelezést. Kilenc óra után elsőként egy kirándulócsoport csatlakozott, de érkeztek óvodás, iskolás csoportok is és a felnőtteket, mások mellett a városháza kollektíváját is bevonták. Délután a Jumpplus Akadémia tagjai vették át az irányítást – a lányokkal mozoghattak együtt a sportolni vágyók. Az európai sporthéten a kihívás napján az volt a céljuk, hogy minél több embert aktivitásra bírjanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!