A megjelenés kötelező: kalapban

2022.05.28. 20:54

Családias hangulatban telt a Bozsoki Kalapos Napok - fotók

Megijedhettek az esőfelhők a mókás fejfedők láttán, mert mire megkezdődött a pontvadászat, elő-elő bukkantak a napsugarak. Családias hangulatban telt a Bozsoki Kalapos Napok szombat délutánja a sportpályán.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Pingpong kalapok között, célba dobás fejfedővel, karikaelkapás kalapban – ilyen és ehhez hasonló ügyességi feladatok várták a gyerekeket. A nyolcéves Poór Gréta tavaly csak belesett, idén először csatlakozott a versenyhez. Többen azonban visszajáróak, sőt, néhány korábbi játékosból mára felügyelő lett. Így tett például Bangáné Somogyi Veronika fia is. Az édesanya úgy tapasztalja, örömmel és szívesen jönnek a családok, szájhagyomány útján terjed a népszerűsége. Az iskolások hozzák az osztálytársakat, barátokat – nem csak helyből, de a környező településekről is.

 

A résztvevők minden állomáson pontot, tallért gyűjthettek, majd a verseny végén azokkal különböző játékokra, könyvekre licitálhattak. Ennek minden évben nagy sikere van, ahogy a kalapos király választásnak is. Az elismerést természetesen a legizgalmasabb fejfedő tulajdonosa érdemli ki. A megmérettetésről senki nem távozott üres hassal: a vidám gyermekkacaj mellé paprikáskrumpli dukált.

A négynapos programsorozat részeként pénteken Dalos Találkozót is szerveztek: mintegy százan gyűltek össze Bozsok, Bucsu, Kőszegszerdahely és Perenye településekről. A nóta- és dalversenyt közös dalolás követte – jó hangulatban, hajnalig tartott a móka. Utóbbit már Frank-Sziklai Márta szervező árulta el. Szólt arról is, a rendezvény idején vendégül látják székelyföldi barátaikat testvérvárosukból. A jó kapcsolatnak köszönhetően családoknál szállnak meg, a kisebbek pedig csatlakoztak a szombat délutáni ügyességi versenyhez is. Ez egyben jó apropó volt arra is, hogy szüleik kikapcsolódjanak, őket a közeli borospincékbe vitték látogatóba. Vasárnap délelőtt megemlékezést tartanak a hősök tiszteletére, majd a programok sorát közös túra zárja– a cél természetesen a kalapos-kő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!