Olvasói panasz

2022.05.19. 17:30

Elégedetlen a lakó, szerinte pályaudvarrá vált a szombathelyi Thököly utca

Az új menetrend miatt percekig várakoznak a buszok, pöfékelésük pedig zavarja a Thököly utcában élők álmát. Kollár György előbb az illetékes önkormányzati képviselőt, majd lapunkat kereste meg az ügyben, de már azt fontolgatja: csendháborítás miatt a rendőrségen tesz feljelentést.

Cseh-Egyed Bernadett

A belváros önkormányzati képviselője, dr. Takátsné dr. Tenki Mária a legutóbbi közgyűlésen is szóba hozta a buszmegállónál tapasztalt problémát, választ egyelőre nem kapott

Forrás: Unger Tamás

– Egyszerűen nem tudjuk kipihenni magunkat, hajnali negyed négytől este 11 óráig több száz busz halad el az ablakunk alatt. A legnagyobb probléma azonban az, hogy hajnalban – a menetidő szerinti indulásra várva – itt járatják a motort, a pöfékeléstől képtelenség aludni – meséli Kollár György, aki felháborodása ellenére leszögezi: nem elköltözni szeretne, csak megoldást találni az ügyre. A kérdésre, hogy mikor kezdődött a probléma, elmondja: valóban korábban is erre jártak a buszok, de egyrészt kevesebb, másrészt csak megálltak és mentek is tovább. 

– Ez megálló, nem pályaudvar, ahol várakozni kell – fogalmaz Kollár György, aki nem érti azt sem: kétszáz méterrel arrébb, távolabb a lakóházaktól, szintén van egy buszmegálló, miért nem parkolnak ott a járművek. 

Majd így folytatta: időközben a bokrok is elpusztultak, újakat nem ültettek helyettük, pedig a növényzet valamelyest fogja a hangot. – Itt a jó idő, ablakot nyitni így lehetetlenség éjszakára. Mi lesz, megsülünk? – jegyzi meg elkeseredésében a férfi. 

Megkerestük az ügyben dr. Takátsné dr. Tenki Máriát, a belváros önkormányzati képviselőjét (Fidesz–KDNP) is. Elmondta, régóta szorgalmazza, hogy tehermentesíteni kellene a forgalom alól a Thököly utcát. A konkrét panasz – a hosszú percekig tartó pöfékelés – miatt pedig már a legutóbbi, áprilisi közgyűlésen is szót emelt, de azt mondja: mostanáig érdemi választ nem kapott az önkormányzattól. 

– A lakók békéje, nyugalma érdekében haladéktalanul intézkedni kellene. A átalakított menetrendre nem lehet a percekig járó motor a válasz – húzta alá a képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!