Kotorják a medret

2022.05.16. 14:00

Helyreállítják a Gyöngyös medrét Kőszegnél

KŐSZEG Árvízbiztonsági beruházást végez a városban a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, ami a Gyöngyös 4,1 kilométeres, Kőszeget átszelő szakaszát érinti.

BTK

Fotó: Ohr Tibor

A beavatkozás célja, hogy a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot és az Ausztriából érkező nagyobb árhullámot is le tudja vezetni a meder. Utoljára a ’70-es években történt mederrendezés, azóta jelentős hordalék rakódott le. Ezt távolítják el úgy, hogy a patak ökológiai állapotának megőrzése érdekében a kisvízi medret a szükségesnél jobban nem bolygatják. A mederkotrási munkák a Felső-körút mentén a Kethelyi úttól az Ólmodi útig terjedő 650 méteres szakaszon kezdődtek meg. A második szakasz a Rákóczi út végi körforgalomtól a gokart pályáig tart. A körforgalomtól a benzinkútig a 87-es főút egysávos, egyszerre legfeljebb 40 méter hosszú lezárása és jelzőőrös forgalomirányítás mellett dolgoznak majd. A benzinkút utáni Natura 2000-es területen a vegetációs időt követően kezdik a munkát. Ezzel párhuzamosan indul a nemezgyári felső szakasz kotrása. A legutolsó etap az Ólmodi úttól a Rákóczi út végi körforgalomig terjed.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!