Imádásg ereje

2022.05.09. 11:30

Imaszövetség alakult Körmenden - fotók

Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség szombaton este a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban. Az ünnepi szentmisén dr. Székely János megyés püspök mondott szentbeszédet.

Tóth Judit

Coreth Mária Terézia tiszteletére alapították, dr. Székely János megyés püspök mondott szentbeszédet

Forrás: Szendi Péter

A jeles eseményen részt vettek a Batthyány család Ausztriában élő tagjai, köztük Batthyány-Strattmann László Ödön, a Batthyány család feje és egyben tizedik hercege is. Kiss László körmendi plébános így fogalmazott az ünnepi szentmisén: – Mi nagyon hiszünk az imádság erejében, ezért alakult meg a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Hisszük, hogy az édesanyák, édesapák, szülők imádsága meghallgatást talál Isten színe előtt. Boldogok vagyunk, hogy van olyan példaképünk, mint dr. Batthyány-Strattmann László hercegorvos felesége, aki mindig együtt imádkozott a családjával, és az övéinek élt. Dr. Székely János megyés püspök arra emlékeztetett, hogy a körmendi szemorvost 2003-ban avatták boldoggá Rómában.

– Akkoriban és azóta is nagyon sokan mondogatják, mennyire kár, hogy nem a feleségével együtt történt meg a herceg boldoggá avatása, hiszen szent életű asszony volt, aki tizennégy gyermeknek adott életet – mondta. Az imaszövetség céljai között szerepel Coreth Mária Terézia tisztelőinek összefogása, a feleségek és az édesanyák lelki támogatása önfeláldozó munkájukban, a családok, házaspárok egységének megerősítése, az ima és a közbenjárás a testi vagy lelki nehézséggel küzdő családokért, valamint az imádságos háttér biztosítása a hercegasszony tiszteletének terjedéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!