A vonatvezetőt kórházba szállították

2022.05.09. 20:12

Kisiklott egy GYSEV vonat Alsó-Ausztriában - Egy utas meghalt, hárman súlyosan megsérültek - frissítve

Súlyos vonatbaleset történt hétfőn Münchendorfban.

vaol.hu

Forrás: heute.at

A vonat Pozsony felé tartott, a baleset nem sokkal Münchendorf után történt hétfőn. A vonat motorja és a mögötte haladó kocsi kisiklott, és körülbelül 100-150 métert megcsúszott egy töltésen - jelentette Stefan Loidl rendőrségi szóvivő. A baleset okáról egyelőre semmit nem lehet elmondani – a szabotázstól kezdve, a műszaki hibákon át az emberi hibákig, minden lehetséges.

A szerencsétlenségben egy ember életét vesztette, hárman súlyos, 11-en pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Több, mint hetven utast pedig a közelben felállított egészségügyi sátorban láttak el – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője.

A heute.at azt írja, hogy a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) egyik vonata siklott ki. A vasúttársaság Facebook-posztban figyelmezteti az utasokat arra, hogy az eset miatt az összes REX6-os vonatot az Ebenfurth és Bécs főállomás közötti útvonalon Gramatneusiedl felé terelik

A három súlyos sérült között volt a mozdonyvezető is, akit mentőhelikopterrel szállítottak a meiedlingi baleseti kórházba.

Johanna Mikl-Leitner kormányzó a Facebookon is kifejezte együttérzését és megdöbbenését. Köszönetet mondott a helyszíni mentőszolgálatnak is.

Előzmény:

Az első információk szerint a GYSEV egyik vonatszerelvénye siklott ki az Alsó-ausztriai Münchendorf település térségében. Egy utas életét vesztette, és legalább harmincan megsérültek - tudósít a heute.at.

A helyszínre a tűzoltóság, a rendőrség és a mentők mellett három mentőhelikopter is megérkezett. Idő közben a rendőrség helikopterét is riasztották. A súlyosan megsérült vonatvezetőt a bécsi kórházba szállították.

Philipp Gutlederer, a segélyhívó központ szóvivője korábban arról számolt be, hogy legalább harmincan, köztük néhányan súlyosan megsérültek.

A osztrák vasúttársaság közleménye szerint a Wampersdorf Bahnhof és Achau között a baleset miatt szünetel a vonatközlekedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!