Vetélkedő

2022.05.29. 14:00

Közlekedik a család: balogunyomi család jutott az országos fordulóba - fotók

Huszonegy család versengett szombaton a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság által rendezett közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulóján mérték össze tudásukat.

vaol.hu

Felvételünkön Kiss Dávid

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

A versenyre minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, nevezhetett ahol legalább az egyik szülő rendelkezett érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és 6–17 év közötti gyerekeket nevelnek. 


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője László Péter r. alezredes szerint nagyon fontos, hogy a 11 éve megrendezésre kerülő versenyre felkészülő a családok minél jobban elsajátítsák a közlekedési szabályokat. A versenyen elméleti és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Az elméleti feladatok között volt KRESZ és elsősegélyteszt is. Az ügyességi feladatokban a felnőtteknek autós pályán kellett vezetniük és a gyerekekkel együtt kerékpározni. Fel kellett ismerniük a kerékpár kötelező tartozékait, egy érdekes gokarttal is közlekedtek, és a „részeg szemüveg” használatával is teljesítettek feladatokat.
A megyei döntőn a legjobb helyezést a balogunyomi Merőtei család érte el, ők vehetnek részt az országos fordulóban augusztus 26-28. között. A második a sárvári Süle család, a harmadik helyezett pedig a szombathelyi Szibler család érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!