Labdarúgás

2022.05.16. 20:13

Küzdelmes vereség - Debrecenben kapott ki egy góllal a HVSE futsalcsapata

Utolsó mérkőzését vívta a felsőházi rájátszásban a Haladás NB I.-es futsalcsapata: egy számára tét nélküli meccsen, felforgatott kerettel kapott ki 5-4-re a DEAC vendégeként.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás/VN archív

Bő egy hete a Magyar Kupa fináléjában csapott össze a két gárda: a Haladás 8-4-re győzött. Amúgy a szezon során eddig négyszer találkoztak egymással a felek, mind a négyszer a HVSE nyert. De ezúttal a már biztosan döntős Haladás felforgatott, megfiatalított csapattal lépett pályára a számára már tét nélküli mérkőzésen. Többek között Dróth, Alasztics, Luiggi, Gyimesi, Sipos, Dávid is hiányzott. A DEAC-nak viszont szüksége volt a győzelemre.


DEAC–Haladás VSE 5-4 (4-2). Debrecen, 300 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Muhari G. (Goneth B.).
DEAC: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Berecz, Szabó J. Csere: Tóth B. (kapus), Faragó, Szentes-Bíró, Vass O., Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Edző: Elek Gergő.
HVSE: Homlok – Szalmás, Hajmási, Papp, Henrique. Csere: Horváth B. (kapus), Kovács M., Knizs, Kiss P., Vatamiuc-Bartha, Gerencsér, Vincze, Vas Á. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.
Gól: Rodrigo (7.), Berecz (14., 15), Vass O. (18.), Thiago (34.) ill. Szalmás (5.), Gerencsér (20., 31), Hajmási (30.)


A DEAC nagy lendülettel kezdett. A Haladás azonban felvette a tempót, jól védekezett, veszélyesen kontrázott. És Szalmás remek egyéni alakítása, látványos gólja után a vezetést is megszerezte (0-1). Amire válaszként Rodrigo küldött messziről léc alá egy bombát (1-1). Jó tempót diktáltak a csapatok,  támadó szellemben futballoztak. Papp löketénél a kapufa segítette ki a DEAC-ot. A Debrecen pontosabb volt kapu előtt, egy szép akció végén fordított (2-1). Sőt, Berecz egy szabadrúgásvariáció végén második góljával tovább növelte a házigazda előnyét (3-1). Majd még a szünet után ismét egy távoli bomba talált utat a szombathelyi kapuba (4-1). Kezdett eldőlni a meccs sorsa. De még a szünet előtt Hajmási kontrázott, a lövését védte Krajcsi, a kipattanót a második hullámban érkező Gerencsér pofozta közelről a kapuba (2-4).


Fordulás után is a DEAC diktálta a tempót, körbelődözte a kaput. A Haladás túlélte a nehéz időszakot, a félidő közepén már kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók – Vas jegyzete a második szombathelyi kapufát. Hajmás azonban szépített csapatának: egy balról átívelt szögletet bombázott kapásból a kapuba (4-3). Majd Hajmási kiosztott egy gólpasszt, Gerencsér bevetődve sodorta közelről a kapuba a balról élesen belőtt labdát (4-4). Egyenlített a Haladás, és átvette az irányítást. A hajrában mindkét csapat a győzelemért rohamozott, de a DEAC került ismét előnybe (5-4). A Haladás nagyot küzdött az egyenlítésért, de már nem talált kapuba – és vállalható vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!