Vas Népe akció

2022.05.28. 17:38

Megvalósult álmok - A gyerkőcök gyereknapi kívánságait teljesítettük

Május utolsó vasárnapja minden évben a gyermekeké. Hagyományainknak megfelelően a Vas Népe és a vaol.hu szerkesztősége idén is meghirdette gyermeknapi akcióját, amelyben számos szerencsés kisgyermek kívánságát teljesítettük.

Polgár Patrícia

A Körmendi Rendvédelmi Technikumban a kisiskolások közelharcot vívtak a rendőrökkel

Forrás: Szendi Péter

Szerkesztőségünk harmadik alkalommal munkálkodott azon, hogy örömteli pillanatokat szerezhessen a kicsiknek. Azt elmondhatjuk, hogy egyik korábbi évben sem kérték an - nyian, hogy rendőrökkel találkozzanak, mint idén. Ezúttal egy egész osztálynyi gyermek találkozhatott nem csupán közlekedési, de kutyás és lovas rendőrökkel is Voltak, akik a korábbi évek kedvezményezett gyermekeitől kaptak ötletet: ebben az évben is kértek találkozót mozdonyvezetővel, kutyaoktatóval és vadásszal is. Idén a járványhelyzet lehetővé tette két kisgyermeknek, hogy meglátogassanak egy tűzoltóságot, de volt olyan is, aki Nagy Jonathan bűvészt hívta meg óvodájába.

 Sportos kérésekből sem volt hiány: volt, aki a Falco kosárjátékosaival, mások Király Gáborral szerettek volna egy közös élményt. Idén tettünk egy különleges vállalást is: Ukrajnából menekült kisgyermekek kívánságát is teljesítettük. Többen egy csillagvizsgálóba látogathattak el, két kamasz lány pedig egy ruhakölcsönző szalonban válhatott igazi királylánnyá. A sok harcias és izgalmas kérés mellett akadt szelídebb is. A négy és fél éves celldömölki Péterfalvi Alex kívánsága az volt, hogy feljuthasson a Nagyboldogasszony-templom harangjához. A kisfiú másfél éve kezdett el érdeklődni a templomok és a harangok iránt.

 Tavaly augusztusban kezdte az óvodát a bobai egyházi óvodában – ez csak ráerősített a lelkesedésére. A kisfiú esténként templomokat, harangozást vagy misét néz mese helyett, vagy pedig a gyerekbibliából olvastat szüleivel, amíg el nem alszik. Álma valóra vált: megnézhette testközelből a Nagyboldogasszony-templom harangját.

A fotós tudósítások szombaton és vasárnap folyamatosan jelennek meg a vaol.hu-n. Érdemes lesz, tehát többször visszanézni oldalunkra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!