Adomány

2022.05.18. 14:00

Nagy értékű adomány a Markusovszky Egyetemi Oktatókórháznak - fotók

A Rotary Club szombathelyi szervezete három nagy értékű, felfekvés elleni matraccal felszerelt ágyat adományozott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórháznak. Az orvosi eszközt kedden adták át az intézmény rehabilitációs osztályának.

Polgár Patrícia

László Balázs, dr. Záborszky Zita osztályvezető főorvos és Pammer István az átadáson

Forrás: Unger Tamás

Az adományt a Rotary Klub Szombathely képviseletében Pammer István tiszteletbeli elnök, László Balázs, a klub 2021–2022. évi elnöke, valamint Varga Balázs Péter és Varga Dániel adta át. László Balázs elmondta: 1993-as újraalapítása óta a Rotary Club Szombathelynek nagyon jó a kapcsolata a Markusovszky kórházzal. Arról is szólt, hogy a Küzdelem a decubitus (felfekvés) ellen elnevezésű programot a Rotary Club Miskolctapolca indította el, és 11 magyarországi klub, köztük a szombathelyi is csatlakozott hozzá. A felfekvéses betegek rehabilitációjához szükséges eszközök megvásárlását a tagok befizetése, a nemzetközi Rotary-támogatás, valamint a Magyarországi Rotary Clubok Szövetségének támogatása fedezte. – Abban a reményben csatlakoztunk a programhoz, hogy a három felfekvés elleni ágy csökkentheti az elhúzódó betegséggel küzdők szenvedéseit – tette hozzá.

– A jelenlegi legjobb minőségű felfekvés elleni matracok érkeztek meg adományként az osztályra. Ezeknek a lamellái között a levegő folyamatosan áramlik, ezzel a mozgással pedig kiváltható a betegek forgatása – tudtuk meg dr. Záborszky Zitától, a rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosától, aki azt is hozzátette: az új ágyakat súlyos esetekben, például eszméletlen betegek és agyi sérültek ápolásánál alkalmazzák majd. Altmajer Beáta ápolási igazgató őt kiegészítve elmondta: a matrac a felfekvés megelőzésében és a már kialakult felfekvés kezelésében is nagy segítséget nyújt az ápolóknak és a betegeknek. Csuka Lajosné gazdasági igazgató, a Vas Megyei Markusovszky Kórházért Alapítvány kuratóriumi tagja felidézte, hogy a Rotary Club Szombathely már nem először támogatja a kórház alapítványát, amiért köszönetét fejezte ki nekik. Dr. Stánitz Éva orvos igazgató elmondta: bár elég jó az ellátottsága, az intézménynek mindig szüksége van új műszerekre, eszközökre, így nagyon hálásak minden adományért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!