Megbízás

2022.05.31. 17:51

Nyugdíjba vonult Vas megye rendőrfőkapitánya, kinevezték a helyettesét - fotók

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Uger Tamás

Magyarország köztársasági elnöke 2022. május 31-ei hatállyal, a szolgálat felső korhatárának elérésével, nyugállományba helyezte dr. Tiborcz János r. vezérőrnagyot, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy úr 1980-ban kezdte rendőri pályafutását a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán vizsgálóként. A negyvenkét év alatt számos beosztást töltött be. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon alosztályvezetői, titkárságvezetői, osztályvezetői majd hivatalvezetői feladatokat is ellátott. Az Országos Rendőr-főkapitányság Hivatala Jogi és Koordinációs Főosztályának főosztályvezetőjeként látott el szolgálatot 1998-tól, 2002-től pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának miniszteri biztosaként dolgozott. A Belügyminisztérium humánpolitikai helyettes államtitkára lett 2004-ben, ezután 2005-ben került a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatói beosztásába. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot 2007-től vezette, ezt követően 2012. február 1-jétől nyugdíjba vonulásáig a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította.

Pályafutása során a rendőrfőkapitány több, különböző szintű elismerésben részesült.

Magyarország köztársasági elnökétől 2002-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje katonai tagozat kitüntetést vehette át, 2018-ban pedig Magyarország belügyminisztere Szent György Érdemjel kitüntetésben részesítette.

Magyarország köztársasági elnöke 2008-ban kinevezte rendőr dandártábornokká, majd dr. Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára, életútja elismeréséül, 2022. április 24-ei hatállyal rendőr vezérőrnagy rendfokozatba léptette elő.

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagyot a példamutató szakmai életútjának elismeréseként, Magyarország belügyminisztere tárgyjutalomban részesítette, míg hosszú évtizedes, kiemelkedő munkája elismeréseként, dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalmat adott át részére.

Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jei hatállyal – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – dr. Tánczi Tibor r. ezredest bízta meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitányi feladatainak ellátásával. Az erről szóló okmányt az ünnepségen dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át.

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy 2022. május 31-én ünnepélyes keretek között nyújtotta át a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlóját dr. Tánczi Tibor r. ezredesnek.

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, a távozó főkapitány méltatása mellett hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan fejlődött. Kiemelte, hogy utódjának egy stabil, nyugodt szervezetet ad át. Végül jó egészséget és sok sikert kívánt.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte az eredményes és kiemelkedő együttműködést.

Dr. Vereczkei Csaba r. dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a vezérőrnagy az elmúlt negyvenkét évében példátlanul sok társadalmi és rendőrségi szerepet vállalt, kamatoztatta jogász és rendőrszakmai ismereteit.

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy búcsúzó beszédében elmondta, hogy a Rendőrségen töltött első napjának szinte minden részletére a mai napig emlékszik. Vezetői mottóját három szóban foglalta össze: törvényesség, tisztesség és tolerancia. Hangsúlyozta, hogy Vas megye legendásan jó közbiztonságának alapvetően három oka van, melyek közül a legfontosabb, hogy „kell egy csapat”. Ez a csapat pedig az elmúlt több, mint tíz évben számára rendelkezésre állt. Köszönetet mondott a „csapatnak”, a Főkapitányság teljes személyi állományának. Hangsúlyozta, hogy erre a csapatra utódja is nyugodtan támaszkodhat. Büszke arra, hogy abban a megyében lehetett főkapitány, ahol negyvenkét évvel ezelőtt rendőri pályafutása kezdődött, majd hozzátette hálás azoknak, akik hosszú évtizedek alatt segítették a munkáját, támogatták és bíztak benne.

Dr. Tánczi Tibor r. ezredes, megköszönte a leköszönő főkapitánynak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságért és annak személyi állományáért, valamint a lakosság biztonságáért végzett munkáját. Hozzátette: megtiszteltetésként fogadta a felkérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!