Az igazi újraindulás

2022.05.27. 17:30

Sárvár hagyományos nagyrendezvényeivel várja a nyarat

A nyári szezonban, májustól augusztusig is gazdag programkínálattal várja vendégeit Sárvár. A város és a kulturális központ vezetői a hagyományokhoz hűen együtt ismertették a következő hónapok eseményeit. Minden jól bevált fesztivált megtartanak, immár Covid-korlátozások nélkül. Legfeljebb a helyszín változik.

Pajor András

Kondora István, Molnár Andrea, Takács Zoltán Bálint és dr. Máhr Tivadar a tájékoztatón

Forrás: Pajor András

– Végre korlátozásmentesen szervezhetjük meg ezeket a rendezvényeket. Néhány esetben legfeljebb annyi önkorlátozással éltünk, hogy nem mindig a Posta téren tartjuk meg a programokat, hanem visszatérünk a Nádasdy-vár udvarára. Mindegyik olyan fesztiválunkat szeretnénk megrendezni, amelyiknek évtizedes hagyománya van – jelentette ki Kondora István polgármester a vár előtt tartott programismertető tájékoztatón. 

A Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál, a Komolyzenei Kulturális Fesztivál, a Sárvári Fúvószenei Várfesztivál és Sárvári Sörexpressz, a Nádasdy Fesztivál, a Vármeeting Motoros Találkozó, a Városfesztivál és a Nemzetközi Folklórnapok alkotják az eseménysor gerincét. – A hagyományos, nagy fesztiválok mellett számtalan zenés, színházi, múzeumi programmal is készül a Nádasdy Kulturális Központ az előttünk álló hónapokra – számolt be a várható eseményekről Molnár Andrea igazgatóhelyettes.

 A város számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a pihenésre, legyen szó egy estéről, néhány napról vagy akár egy egész szezonról. – Két év után járványügyi megszorítások nélkül vehetnek részt a sárváriak és a turisták is a nyári rendezvényeken. A vár kapuja szinte mindig nyitva áll – mondta el Takács Zoltán Bálint igazgató.

 – Mindegyik nagyrendezvényünket megtartjuk. Ez azt jelenti, hogy a sárvári civil szervezetek nem fáradtak el. A pandémia alatt is voltak fesztiváljaink, de úgy látom, a 2022- es esztendő lesz az igazi újraindulás. Előfordulhat, hogy más környezetben, kicsit szerényebben, de az előkészítés során fontos szempont volt, hogy minden esetben megtaláljuk a folytatás lehetőségét. Hiszen ezek a fesztiválesemények a város kulturális életének és turizmusának is a kapaszkodói – mondta el a tájékoztatón dr. Máhr Tivadar alpolgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!