Testi épséget nem veszélyeztet

2022.05.10. 16:55

Újabb részletek derültek ki a Söpte külterületén talált bombával kapcsolatban

A feltételezett robbanóeszköz testi épséget nem veszélyeztet, tűzszerészek jönnek érte.

Merklin Tímea

Forrás: Horváth Balázs

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, értesüléseink szerint bombát találtak egy cég telephelyén, Söpte külterületén. A Magyarországon bombákkal foglalkozó MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél érdeklődtünk az esetről.

Gajdos Milán hadnagy úgy tájékoztatott, hogy rendőrségi bejelentés érkezett a  a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, amely szerint feltételezett robbanóeszközt találtak Söpte külterületén, egy cég telephelyén. A feltételezett robbanóeszköz zárt építési területen, a telephely félreeső, de folyamatosan őrzött részén került elő, az ott dolgozók testi épségét nem veszélyezteti. Ebben az esetben a vonatkozó kormányrendelet a bejelentéstől számított 30 napon belül határozza meg a terület mentesítését, amelyet az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái hajtanak majd végre. Terveik szerint a tűzszerészek néhány napon belül érkeznek majd a bejelentés helyszínére a feltételezett robbanóeszköz beazonosításának céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!