Ingatlanajánló

2022.06.26. 11:30

A hét ingatlana: 175 millióért keresi új gazdáját a zsédenyi Maróthy-kastélykúria - fotók

Az 1450 nm-es épület, a hatalmas birtok és a történelmi múlt mellé ráadásnak még egy kis gyógyvíz is jár. Ennek fényében az ár szinte baráti! Sok-sok fotó és izgalmas helytörténeti háttér következik.

vaol.hu

Forrás: ingatlanbazár

“A Maróthy-kastélykúria a Vas megyei Zsédenyben áll. Telek mérete: 13.243 nm, épület mérete 1.450 nm. Az épület rel. jó állapotú, de részlegesen felújítandó. Tervezői szakvélemény alapján a meglévő 750 nm +700 nm összterületű -földszint és tetőtér - műemléki épületen kívül a vonatkozó beépítési szabályok alapján még igény szerint további 3.090 nm területű épület kialakítására van lehetőség.

Forrás: ingatlanbazár

A Maróthy-kastélykúria földrajzi elhelyezkedése nagyon kedvező. A gyógyvízben -és fürdőkben gazdag Sárvártól és Bükfürdőtől egyaránt 10 km-re található. Távolsága Soprontól 45km, Eisenstadt-tól 60 km, Kőszegtől és Szombathelytől 26-26 km. Bécs, Pozsony 120 km, Budapest 200 km - ezen nagyvárosok központjából is 1,5-2 óra alatt elérhető az ingatlan.

A kúriát egy 1,3 hektáros arborétum-őspark öleli körül. A bekért szakértői vélemény alapján ezen terület alatt kb.1.000 m mélyen 34-36 C°-os gyógyvíz van, saját kút fúrása kivitelezhető. 

A Káldy-Maróthy család 1890-ben romantikus-eklektikus stílusban epíttette a nyárilak-kúriát. A birtok, kúria megálmodója és építtetője feltehetően még Maróthy László volt, de a megépüléskor már Maróthy Győző a kúria tulajdonosa. A kúriát és a hozzá tartozó épületeket 1945-ig a Maróthy család birtokolta, majd azt követően államosításra került. A rendszerváltást követően a Fiedler család vásárolta meg és építtette újjá az épületet. Az épületben pár évvel ezelőttig étterem és hotel működött.[...]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!